Museum Prinsenhof Delft

In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleeft de bezoeker de Nederlandse geschiedenis. Hier ontdekt men hoe Delfts Blauw kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon en hoe Delft en Delftenaren met creativiteit, innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum is centraal gelegen in de karakteristieke binnenstad nabij één van de mooiste grachten van Delft. In het museum bevinden zich drie stijlvolle ruimtes die uiterst geschikt zijn voor commerciële, culturele of maatschappelijke evenementen. Deze ruimtes zijn afzonderlijk te gebruiken of te combineren voor één evenement. De Van der Mandele zaal, met zijn overweldigende glazen dak, is hiervan het middelpunt en is ideaal voor het ontvangen van grote gezelschappen. De Kamer van Charitate en de Waalse kerk zijn daarnaast sfeervolle locaties voor kleinere bijeenkomsten. In Museum Prinsenhof Delft kunt u terecht voor besloten lunches of diners maar ook voor plenaire meetings, congressen of grote evenementen tot 450 personen. Ontvang uw gasten in deze historische ruimtes, vergader onder toeziend oog van de Oude Kerk en laat u verrassen tijdens een exclusieve rondleiding door de onlangs vernieuwde presentaties. Ons enthousiaste team werkt graag met u samen om van uw evenement een bijzonder succes te maken. Bereikbaarheid Museum Prinsenhof Delft is een centraal gelegen locatie in de Randstad met een ruime parkeergarage op loopafstand (Phoenixstraat). Het museum ligt op 5 minuten afstand van de afslag Delft-Noord (A13) en is een kwartier rijden vanuit Den Haag en Rotterdam, 40 minuten vanaf Schiphol en 15 minuten vanaf Rotterdam- The Hague Airport. Station Delft CS ligt op 5 minuten loopafstand van het museum. Bij tramhalte “Prinsenhof” stopt HTM lijn 1, vanuit Scheveningen en de stations van Den Haag. Museum Prinsenhof Delft Sint Agathaplein 1 2611 HR Delft Contact Voor vragen of vrijblijvende bezichtigingen kunt u contact opnemen met Callista Dauvillier, 06 536 34 197 of 015 260 23 58 reservering-prinsenhof@delft.nl

Museum Prinsenhof Delft

  RAPPORTCIJFER
Soort locatie
 • icon Kerk
 • icon Museum
 • icon Origineel
Budget
 • icon 0 - 2500 euro
thema
 • icon Romantisch
 • icon Klassiek
Extra opties
 • icon Officiele trouwlocatie
 • icon Buiten trouwen
 • icon Toegankelijk invaliden
Capaciteit
 • 3 zalen
 • Receptie: > dan 200 gasten
 • Ceremonie: Niet opgegeven
 • Feest: > 200 gasten

Museum Prinsenhof Delft

In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleeft de bezoeker de Nederlandse geschiedenis. Hier ontdekt men hoe Delfts Blauw kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon en hoe Delft en Delftenaren met creativiteit, innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum is centraal gelegen in de karakteristieke binnenstad nabij één van de mooiste grachten van Delft. In het museum bevinden zich drie stijlvolle ruimtes die uiterst geschikt zijn voor commerciële, culturele of maatschappelijke evenementen. Deze ruimtes zijn afzonderlijk te gebruiken of te combineren voor één evenement.

De Van der Mandele zaal, met zijn overweldigende glazen dak, is hiervan het middelpunt en is ideaal voor het ontvangen van grote gezelschappen. De Kamer van Charitate en de Waalse kerk zijn daarnaast sfeervolle locaties voor kleinere bijeenkomsten. In Museum Prinsenhof Delft kunt u terecht voor besloten lunches of diners maar ook voor plenaire meetings, congressen of grote evenementen tot 450 personen. Ontvang uw gasten in deze historische ruimtes, vergader onder toeziend oog van de Oude Kerk en laat u verrassen tijdens een exclusieve rondleiding door de onlangs vernieuwde presentaties. Ons enthousiaste team werkt graag met u samen om van uw evenement een bijzonder succes te maken.


Bereikbaarheid
Museum Prinsenhof Delft is een centraal gelegen locatie in de Randstad met een ruime parkeergarage op loopafstand (Phoenixstraat). Het museum ligt op 5 minuten afstand van de afslag Delft-Noord (A13) en is een kwartier rijden vanuit Den Haag en Rotterdam, 40 minuten vanaf Schiphol en 15 minuten vanaf Rotterdam- The Hague Airport. Station Delft CS ligt op 5 minuten loopafstand van het museum.
Bij tramhalte “Prinsenhof” stopt HTM lijn 1, vanuit Scheveningen en de stations van Den Haag.

Museum Prinsenhof Delft
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft

Contact
Voor vragen of vrijblijvende bezichtigingen kunt u contact opnemen met Callista Dauvillier,
06 536 34 197 of 015 260 23 58
reservering-prinsenhof@delft.nl

Offerte aanvragen

Uw gegevens

Wanneer gaan jullie trouwen?

Welke gelegenheden wilt uw houden?

personen
personen
personen

LET OP!U kunt bij kasteel wijenburg direct een online offerte
maken met de Magic Offerte Planner!

Misschien vind je deze locaties ook interessant

  Meer locaties laden