5 ideeën voor een origineel gastenboek op je bruiloft

Bij een bruiloft hoort een gastenboek. Een aandenken van en aan je gasten dat je tijdens een rustig avondje op de bank erbij pakt en dat voor een glimlach, traan of schaterlach zorgt. Het is het leukst als je vrienden en familie ook echt iets liefs, leuks of waardevols opschrijven. Daar moet je je gasten natuurlijk wel de nodige inspiratie voor bieden. Lees hier onze suggesties.

Een klein, blanco hokje in een gastenboek waar je iets in moet schrijven. De hete adem die je voelt van de rij mensen achter je die ook nog iets moet bedenken. Dat zal niet bijdragen aan de meest creatieve en gedenkwaardige uitspraken. Hieronder vind je alternatieve manieren waarmee je je gasten meer tijd en hopelijk meer inspiratie geeft om iets moois voor jullie achter te laten.

1. Een fotobooth is altijd leuk. Je gasten kunnen zelf een moment kiezen om de foto te maken. Ook kunnen allerlei mensen samen een foto maken, dus bijvoorbeeld ook complete vriendensets. Vind je het leuk dat je gasten ook nog iets opschrijven? Dan kan dat op verschillende manieren. Laat ze bijvoorbeeld een zwart schoolbord vasthouden op de foto. Of leg een boek naast de booth waar de foto meteen ingeplakt wordt en iets bijgeschreven kan worden. Je geeft je gasten de tijd om iets te bedenken en je krijgt leuke foto’s om terug te kijken.

2. In plaats van een gastenboek zijn er allerlei andere manieren om je gasten wat meer tijd te geven iets moois te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld overal kaartjes neerleggen die ze vol kunnen schrijven en aan het einde van de avond in een kaartenrekje zetten. Of houten hartjes waar ze iets opschrijven en in een standaard verzameld worden. Of kleine velletjes papier die je op kunt rollen en die verzameld worden in een fles. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Laat je creativiteit de vrije loop of kijk eens op Pinterest.

3. Heb je een voorwerp dat groot genoeg is om beschreven te worden? Dan kan je dat door je gasten vol laten schrijven. Bijvoorbeeld een kastje of een bankje, of je oude gitaar. Ga eens op zoek in jullie huis!

4. Wil je toch graag een traditioneel gastenboek omdat het compact is en gemakkelijk altijd even erbij te pakken is? Bedenk dan wat je graag van je gasten wilt weten. Denk aan de vriendenboekjes op school waarin je klasgenootjes vraagt wat de leukste herinneringen zijn. Dat kan je ook in je gastenboek doen. Je kunt vragen stellen als: waar hebben we elkaar leren kennen, wat zijn je leukste herinneringen aan het bruidspaar, wat wens je hen de komende tijd, misschien een leuke anekdote?

5. Een blijver die nog altijd een groot succes is, is de videobooth. Je gasten spreken tijdens het feest op een moment dat het hen uitkomt een leuke boodschap in voor je videogastenboek. Dat zorgt natuurlijk voor een hoop hilariteit en is altijd erg leuk om terug te kijken. Je ceremoniemeester moet er wel voor zorgen dat iedereen ook echt een boodschap inspreekt, ook de generatie die niet is opgegroeid met vloggen en selfies…

Dit zijn maar een paar gastenboeksuggesties. Er zijn zoveel originele manieren voor je gasten om iets voor jullie achter te laten. Gebruik je creativiteit of laat je inspireren door bijvoorbeeld Pinterest. Veel mag en alles kan!

Foto: Corey Balazowich

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties