Tips voor een relaxte bruiloftsochtend

Grote kans dat je de ochtend van je trouwdag zenuwachtig bent. Staat mijn jurk wel mooi? Zit mijn haar en make-up goed? Zit het draaiboek goed in elkaar? Heeft iedereen het wel naar de zin? Ben ik niks vergeten? Toch is dit het begin van een mooie dag en het moment om te genieten van al het moois wat je te wachten staat. Lees daarom hier wat je kunt doen om zonder stress aan je trouwdag te beginnen.

Er moet natuurlijk nog het een en ander gebeuren zoals je haar en make-up. Misschien lopen er ook nog wat nerveuze of bemoeierige familieleden om je heen. Relax en geniet met deze tips.

Ontbijt is vandaag extra belangrijk

Ben je gewend niet te ontbijten of heel licht? Of ben je te zenuwachtig? Probeer toch om iets te eten en vooral te drinken. De rest van de dag heb je niet altijd de rust en de tijd. Je hebt het vocht en de voedingsstoffen nodig om goedgehumeurd en vol energie de dag door te komen. Bereid alvast een smoothie voor waar je tijdens de make-up of haarsessie slokjes van kunt nemen.

Zet de wekker…

Een van de grootste stressfactoren op je huwelijksdag is tijd. Je kunt immers je gasten en trouwambtenaar niet laten wachten, omdat je haarcoupe maar niet wil lukken. Sta lekker vroeg op, neem de tijd voor je ontbijt en plan de kapper en make-up vroeg in. Neem een kopje rustgevende thee erbij en je wordt helemaal zen als er aan je gewerkt wordt.

Trek iets losjes aan

Om een aantal redenen is het verstandig goed na te denken over wat je aantrekt als je op je huwelijksochtend uit je bed stapt, zodat je niet voor onverwachte ‘problemen’ komt te staan:

-Je make-up en haar doe je meestal voordat je je jurk aantrekt. Trek daarom iets wijds aan of met knopen. Een strak T-shirt over je hoofd uittrekken, is lastig zonder alles in de war te maken.

-Draag je een strapless trouwjurk? Trek dan je strapless bh vast aan om te voorkomen dat je randjes van je bh-bandjes ziet als je je jurk aantrekt. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat sokken uit den boze zijn…

Rek je spieren op

Tot slot: neem een momentje voor jezelf door wat rekoefeningen te doen. Als je yoga gewend bent, dan weet je dat van rekken en strekken je spieren ontspannen en je bloedsomloop goed op gang komt. Dat heeft weer een positieve invloed op je gemoedstoestand.

Tot slot: vergeet niet om ook de ochtend al vast te leggen. Want hoe leuk is het om later niet alleen terug te kijken naar de ceremonie en het feest, maar ook als je ’s ochtends aan je ontbijtje zit of met je haar in de krulspelden. Je kunt je fotograaf al uitnodigen om de ochtend te fotograferen. Als je geen zin hebt om ’s ochtends nog een extra persoon om je heen te hebben, denk er dan aan zelf foto’s of filmpjes te maken of vraag iemand anders af ongemerkt een impressie te maken.

Maak je huwelijksochtend onderdeel van je bruiloftsorganisatie en begin met een ontspannen gevoel deze mooie dag. Relax en geniet!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties