Trouwen én feesten in de kerk

Ben je op zoek naar een kerk waar je zowel de trouwceremonie als het feest kunt vieren? Bekijk dan eens de kerk- en kloosterselectie op onze website. Veel kerken en kloostergebouwen doen geen dienst meer als religieus instituut, maar verhuren de ruimte. Bijvoorbeeld als trouwlocatie. Houd je van sfeervolle, oude gebouwen met een historie? Dan is een van deze kerken misschien een idee om jullie bruiloft te vieren. We lichten er een paar uit.

Om je bruiloft in een kerk te vieren, hoef je niet per se een kerkelijke ceremonie te organiseren. Veel van de kerken in Nederland kampen met leegloop en krijgen een andere bestemming. Gelukkig maar, want het zou zonde zijn deze historische gebouwen niet meer te gebruiken.

Een aantal van deze kerken en kloosters in Nederland zijn dan ook beschikbaar als trouwlocatie. Je kiest je trouwambtenaar uit voor de trouwceremonie en aansluitend kun je er bijvoorbeeld een diner of feest geven. We beschrijven er hieronder een aantal:

De Domtoren, Utrecht
De hoogste kerktoren van Nederland staat in Utrecht: de ruim 122 meter hoge Domtoren. Trouw je hier, dan geef je elkaar het ja-woord in de romantische Michaëlskapel. Deze ligt op 11 meter hoogte. Daarna kun je daar ook het feest vieren of, bij goed weer, in de tuin Flora’s Hof.

De Oosterkerk, Amsterdam
Het gebouw van de Oosterkerk dateert uit de 17e eeuw en ligt in het centrum van Amsterdam. De grote, statige ramen zorgen voor een prachtige lichtinval in de grote middenruimte. De basisinrichting is sober, maar je kunt de ruimte helemaal naar eigen smaak inrichten voor de ceremonie, de receptie en het diner.

Witte Kerkje, Terheijden
Dit ruim 200 jaar oude, schattige kerkje is op zondagen nog in gebruik door de Protestantse Gemeente Terheijden in Noord-Brabant. De andere dagen wordt het prachtige, historische gebouw als trouwlocatie, gebruikt. Het is een relatief klein kerkje waardoor je er een intieme sfeer creëert. Voor je trouwceremonie kun je het helemaal zelf inrichten en decoreren. Achter het kerkje ligt een terras waar je bij mooi weer gebruik van kunt maken voor koffie, thee of een drankje. Dat kan eventueel ook binnen. Wil je aansluitend een receptie of diner houden, dan word je doorverwezen naar het nabij liggende partycentrum.

Voormalige Kerk en Kapel aan Zee, Noordwijk
In Galerie Klooster, de voormalige Kerk en Kapel aan Zee, is met het hoge, halfronde plafond en prachtige glas in loodramen een indrukwekkende trouwlocatie. Je kunt er je burgerlijk huwelijk vieren, maar een kerkelijk huwelijk is ook mogelijk. Deze locatie ligt op zo’n 100 meter afstand van het strand en heeft een kerkelijke sfeer die, als je dat wilt, omgetoverd kan worden tot een hippe trouwplek. Je hebt de mogelijkheid je huwelijksdag te verdelen over de kapel en de kerk of zelfs het strand.

Je ziet, er zijn aardig wat mogelijkheden om je huwelijk in de kerk te organiseren. Dit is maar een kleine selectie uit de mogelijkheden in Nederland. Heb je interesse in een kerk of een oud, historisch gebouw als trouwlocatie? Bekijk dan alle mogelijkheden op onze website en laat je inspireren!

Plaats een reactie!

  • Guillermo Bruntnell 25-04-2024

    Excellent create-up. I certainly respect this Web site. Thanks!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties