Trouwen in het buitenland: wat vinden de gasten ervan?

Een trouwfeest kan behoorlijk in de papieren lopen, niet alleen voor het bruidspaar. Ook van gasten wordt soms een aardige duit in het zakje verwacht. Een vrijgezellenfeestje met een overnachting in Nederland of zelfs in het buitenland, een outfit en misschien wel de bruiloft in het buitenland. Als je in een huwbare leeftijdscategorie zit, dan kan je zomaar een paar huwelijken in het jaar in je vriendenkring hebben. Kan je een uitnodiging afslaan als het je allemaal te veel wordt?

Als je trouwt, is het leuk om het goed te doen met alles erop en eraan. Het begint met lekker uitpakken tijdens je bachelors of bachelorette met je beste vrienden of vriendinnen. Als genodigde krijg je de gedeelde rekening gepresenteerd. Voor het bruidspaar is dit een hoogtepunt, maar voor jou als gast kan het goed zijn dat het een van de vele vrijgezellenfeestjes is van het jaar.

Een dagje door een stad lopen en uit eten of een kookworkshop, is goed te doen. Maar ook vrijgezellenfeestjes worden nog wel eens als verrassing voor de aanstaande bruid of bruidegom in het buitenland georganiseerd. Een weekendje Praag is geen uitzondering! Heb je drie van deze feestjes in een jaar, dan kan je alleen aan een vrijgezellenfeestjes alleen al tussen de € 400 en € 1000 kwijt zijn.

Dan moet de bruiloft nog komen. Er zijn nogal wat variaties op huwelijksfeesten. Wanneer het bruidspaar ervoor kiest hun gasten in Nederland uit te nodigen, dan is er niets aan de hand. Wat je uitgeeft aan het cadeau en je outfit bepaal je zelf. Bovendien kun je je uitdossing ook op andere (huwelijks)feesten dragen of met behulp van andere accessoires een nieuwe look geven. En ja, dat je op social media in dezelfde jurk verschijnt, tja, dat is dan maar zo. Voor het cadeau geldt hetzelfde. Jouw gift is jouw keuze. Is je bankrekening heel erg leeg? Dan is er altijd nog zoiets als je diensten aanbieden, bijvoorbeeld om een keer uitgebreid koken voor het bruidspaar of een maand lang de hond elke week uit te laten. Om maar wat te noemen.

Bij veel bekende Nederlanders is het al langer een trend: een hippe bruiloft op Ibiza of een romantisch feest in Toscane vieren. Niet per se omdat je een band met die plek hebt, maar omdat het een extra dimensie aan je huwelijk geeft. Heb je een uitnodiging voor een buitenlandse bruiloft, bereid je dan voor op een behoorlijke aanslag op je bankrekening. Naast je outfit en het cadeau komen er de kosten van je reis en de overnachtingen bij. Vaak verzorgt het bruidspaar de accommodatie, maar meestal is een deel ook voor eigen rekening. Heb je kinderen die ook meegaan? Dan is het een behoorlijke investering.

Wat doe je als je een uitnodiging krijgt maar het klamme zweet je uitbreekt omdat je het niet kan betalen? Dat is lastig, maar bedenk goed wat en wie je prioriteiten zijn. Een huwelijk afzeggen, dat is geen goed idee. Maar ben je uitgenodigd voor een prijzig vrijgezellenfeest? Kies er dan voor om deze af te zeggen. Doe het zo snel mogelijk nadat je de uitnodiging ontvangen hebt. Vind je het lastig om te zeggen dat je geen geld hebt? Bedenk dan een goede smoes. Zo kwets je niemand en breng je jezelf niet in een lastige situatie.

Natuurlijk is het leuk om overal bij te kunnen zijn. Maar soms laten je financiën het simpelweg niet toe. Maak dan de beste keuze voor jou en ja, afzeggen mag!

Plaats een reactie!

  • Roselie Noah 14-04-2021

    Hallo, mijn naam is Rosalie Noah. Ik kom uit Nijmegen, maar ik heb liever mijn man in het Waterton Lakes National Park in Canada. Woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk, en nu is mijn man helemaal terug nadat hij mij en onze kinderen heeft verlaten voor een andere vrouw. We zijn zeven jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hadden we een reeks strijdpogingen die duurden tot hij uiteindelijk met mij en onze kinderen meeging en naar Australië verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Het blokkeert alle communicatie die hij ongeldig maakt. Ik leerde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen leerden dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde sterk te zijn voor mijn kinderen, maar ik kon de pijn niet beheersen die mijn hart pijnigde. Ik werd opgegeten door verdriet en pijn, omdat ik echt van hem hield. Ik denk dat hij elke dag en nacht bij hem is en dat zou ik graag willen hebben elke keer dat hij bij mij terugkomt. Ik was letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig. Ik vertelde al mijn problemen van mijn vrienden die ooit soortgelijke uitdagingen hadden gehad met het leven. Ze verwees me naar een zeer krachtige man genaamd DrIgbinovia. Ze zei dat hij de enige reden voor geluk was, tot nu toe de Drigbinovia heeft gehad, en de verbroken relaties, ze zei dat ik hem op de proef zou stellen [doctorigbinovia93@gmail.com en hij gaf me instructies over wat te doen en dus Dat deed ik, daarna maakte hij een liefdesbetovering voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man me drie weken later en vertelde me dat hij ons net zo goed mist als de kinderen. Ik was zo verrast, mijn hart was vol vreugde en opwinding om te kleuren en ik begon mijn tranen. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had bezorgd. Dus hij kwam met veel liefde en vreugde terug naar ons, en vanaf die dag was ons huwelijk nu sterker dan voorheen. Bedankt Drigbinovia hij is een zeer krachtige man, dus ik heb het verhaal van deze mannen en vrouwen beslist die hebben meegemaakt wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drigbinovia is de oplossing, een echte en krachtige goochelaar die bad dat hij lang had gewoond om vrouwen en kinderen in hun pijnlijke tijd te helpen. En het is ook een spreuk voor het genezen van HIV, kanker, etc. of WhatsApp hem ongeveer +2348144480786 GOED GELUK

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties