Geen zorgen op je bruiloft met een goede tafelschikking

De tafelschikking is een van de laatste dingen die je organiseert als je je bruiloft plant. Pas als je de definitieve gastenlijst hebt, ga je puzzelen over wie naast wie komt te zitten. Best belangrijk, een goede tafelschikking, vooral als je bedenkt dat er vaak familieleden zijn die elkaar niet kunnen luchten of zien en dat je vrijgezelle vriendin een onderhoudende tafelgenoot vast wel waardeert. Hou het voor iedereen leuk en gezellig en denk goed na over de tafelschikking. Lees hier hoe je dit aan kunt pakken zodat jij je nergens druk om hoeft te maken tijdens het feest.

Ergens op je huwelijksdag krijg je te maken met een tafelschikking. Tijdens de lunch bijvoorbeeld of het diner. Het op zijn beloop laten, is meestal niet zo’n goed idee. Jij kent je gasten en weet wie het meest geschikt is voor die eeuwige kletstante of die introverte vriend. Gasten die alleen zijn, verdienen een gezellige tafelpartner. Maak daarom de tafelschikking zelf en laat hem niet over een aan wedding planner of een familielid dat een helpende hand biedt.

Mix & match
Er zijn verschillende manier om je tafelschikking te organiseren. Je kunt ervoor kiezen zoveel mogelijk vriendenclubs bij elkaar te zetten, net als familieleden. Maar onze tip is: mix ze gedeeltelijk. Zet bijvoorbeeld stellen bij elkaar aan tafel, maar niet naast elkaar en bij andere koppels of mensen die ze nog niet kennen. Het voordeel is dat de leukste en meest verrassende gesprekken ontstaan. Maar ook als na het tafelen gefeest of gedanst wordt, meer mensen elkaar kennen wat de sfeer ten goede komt. Uiteraard zorg je ervoor dat tafelgenoten wel ergens raakvlakken of gemeenschappelijke interesses hebben en dat mannen en vrouwen zoveel mogelijk om en om zitten.

Familie is de uitzondering
Voor familie ligt dit wel iets anders. Er zijn een aantal etiquetteregels die het gemakkelijk maken voor het bruidspaar en de ouders. Officieel zit het bruidspaar in het midden, de bruid links van de bruidegom met haar vader naast zich. Naast de bruidegom zit zijn moeder. De andere vader en moeder zitten aan de overkant van de tafel. Voor oudere familieleden geldt dat ze het meestal wel prettig vinden bij bekenden te zitten, een familietafel met opa, oma, ooms en tantes is daarom wel een goed idee.

Speciaal voor de kinderen
Komen er veel kinderen op jullie feest? Overweeg dan om speciale kindertafels te maken. Dat is voor de kinderen en de ouders wel zo gezellig. Zijn er veel kinderen onder de vier, dan kunnen jullie overwegen een oppas of een grote nicht zich te laten bekommeren om de jongsten. Dat geeft rust aan de volwassen tafel en kinderen zitten gezellig bij elkaar. Vergeet ook niet wat spulletjes neer te leggen als spelletjes of tekenspullen, zodat ze zich tijdens het wachten kunnen vermaken.

Het is even een klus en de kans is groot dat je de avond voor de bruiloft nog twijfelt en plekken wisselt. Dat hoort erbij en garantie op succes heb je natuurlijk niet. Maar toch helpt het om er goed over na te denken. En vergeet niet: van het bruidspaar wordt natuurlijk verwacht dat jullie tussen de gangen door je gasten trakteren op een gezellig praatje!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties