Zwanger trouwen is bijzonder en mooi. Lees onze tips.

Als je zwanger bent tijdens je huwelijksdag, dan geniet je van een dubbele liefdesbezegeling. Met een kind ben je immers voor altijd met elkaar verbonden, ook zonder dat je getrouwd bent. Er zijn vrouwen die schrikken als blijkt dat ze hun trouwjurk met een dikke buik moeten dragen. Niet nodig. Want zwanger op je huwelijksdag is reden om dubbel te stralen. Je moet wel met een paar dingen even rekening houden. Lees hier met welke.

Heb je je trouwdag al gepland en ben je onverwachts zwanger? Dan moet je je trouwplanning hier en daar wat aanpassen. Dat heeft te maken met de fysieke gesteldheid die bij een zwangerschap hoort, je kleding en wat je wel en niet kunt eten. Denk aan het volgende:

1. Tegen de laatste maanden van je zwangerschap is de kans op complicaties het grootst. Als jullie trouwdatum binnen die maanden valt en je kunt deze niet meer verplaatsen, dan gewoon zo laten. Als je nog kunt schuiven, probeer de datum dan voor de zevende maand te plannen. Probeer de dag zelf zo te plannen dat de trouwceremonie en het feest snel achterelkaar zijn, zodat je niet te lang tussentijds hoeft te wachten.

2. En dan je trouwjurk. Deze heeft wel wat extra aandacht nodig. Niet alleen groeit je buik enorm, maar je hele lichaam verandert. Gelukkig zijn er bruidswinkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels bieden jurken met een ontwerp die je zwangere buik mooi uit laten komen met soepelvallende stoffen die comfortabel zitten en mooi afkleden. Bovendien weten ze hoe ze om moeten gaan met jouw snel veranderende lijf. Let ook even op wat je eronder draagt. Een goede, stevig bh en slip is geen overbodige luxe!

3. Als je zwanger bent, is het raadzaam op je eten te letten. Je mag onder andere geen rauwe vleesproducten en rauwmelkse kazen zijn ook uit den boze. Dat heerlijke glaasje bubbels moet je helaas ook laten staan. Bespreek met je cateraar hoe het menu zoveel mogelijk afgestemd kan worden op een zwangere (wie weet, lopen er nog meer rond!). Zo kun je zoveel mogelijk meedoen met het eten en hoef je alleen de alcohol te laten staan.

4. Een hele avond op de dansvloer staan, gaat waarschijnlijk niet lukken. Al was het maar omdat de voeten van een zwangere sneller opzwellen. Let daarom op de schoenen die je draagt. Niet te hoge hakken, dat is niet goed voor je bekken. En regelmatig even zitten. Kan je meteen van de gelegenheid gebruik maken om bij te praten met je gasten.

5. Tot slot: als jullie van plan waren meteen op huwelijksreis te gaan met het vliegtuig, dan mag je bij de meeste maatschappijen niet meer vliegen met 36 weken zwangerschap. Hou daar rekening mee. Verzet de reis en neem te zijner tijd gezellig je kleintje mee!

Zwanger zijn als je trouwt, is een prachtig cadeautje. Ondanks dat je je misschien niet de hele dag even lekker voelt en sneller moe bent, ben je met de extra zwangerschapsglow nog meer het stralende middelpunt. Geniet ervan!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties