Het perfecte trouwpak kiezen, hoe pak je dat aan?

Voor een bruidegom is een trouwpak net zo belangrijk als de perfecte jurk voor de bruid. Misschien is het nog wel lastiger uitkiezen, want als bruidegom heb je je meestal aan te passen aan de bruid. En het is natuurlijk wel de bedoeling dat jouw pak past bij de trouwjurk van je aanstaande en niet volledig vervaagt of mismatcht bij de bruid. Maar hoe ga je iets uitzoeken als je niet weet wat je aanstaande gekozen heeft? Lees hier hoe je als bruidegom in een paar stappen goed voor je huwelijksdag komt.

Vaak gaat de meeste aandacht uit naar de bruid en haar jurk. Dat is niet zo gek, want vrouwen lopen niet dagelijks in een lange jurk met een sleep of elegante prinsessenlook. Mannen daarentegen verschijnen wel vaker in een pak voor een feest of het werk. Aangezien het ook de dag van de bruidegom is, wil ook jij je beste beentje voorzetten als het gaat om je kledingkeuze. We geven je wat tips om tot een keuze te komen voor een goede match en een prachtige outfit.

Vraag een stukje stof
De eerste stap die je neemt: vraag een stukje stof aan je vriendin van haar jurk. Vindt ze het echt niet leuk dat jij dit te zien krijgt, dan kun je ervoor kiezen het sampletje in een envelop te stoppen en aan de trouwwinkel te geven. Zij kunnen jou behoeden voor een mismatch zonder dat je een idee hebt hoe je aanstaande eruitziet. Ook kan je vriendin details op een briefje schrijven over eventuele bijzondere accessoires of kleuren die ze draagt, zodat jullie ook daar rekening mee kunnen houden.

Wie neem je mee naar de winkel?
De ervaring leert dat je niet te veel mensen mee moet nemen. Misschien een of twee familieleden of goede vrienden. Meer mensen geeft meer meningen waardoor het niet gemakkelijker wordt een keuze te maken.

Zorg voor een opvallende outfit
Misschien ben je niet gewend om voor een opvallend pak te kiezen. Voor je bruiloft moet je je grenzen even verleggen en zorgen dat je er lekker feestelijk uitziet. Kies voor een glanzende of bedrukte stof bijvoorbeeld of, als je dat teveel van het goede vindt, voor opvallende accessoires. Met bijzondere of opvallende schoenen kun je zelfs een donkergrijs pak helemaal tot leven brengen!

Maatpak of kostuum?
Het verschil tussen een maatpak en een kostuum is dat een maatpak tot in de kleinste details aan jouw wensen en je postuur aangepast wordt. Een kostuum is een bestaand pak dat alleen aangepast wordt op lengte of hier en daar op jouw lichaam. Veel bruidegoms kiezen voor een maatpak, omdat je hiermee meer mogelijkheden hebt, bijvoorbeeld om het aan te passen aan het thema van de bruiloft. Je kunt zelfs initialen of de trouwdatum erin verwerken! Wel heeft een maatpak een ander prijskaartje en zul je er wat langer op moeten wachten.

Accessoires maken het af!
Heb je je favoriete pak gekozen? Dan blijven de accessoires over. Denk aan een pochet, strik, stropdas of manchetknopen. Laat je goed adviseren door jouw trouwwinkel wat de etiquetteregels zijn, bijvoorbeeld over de lengte van de mouwen, hoe je een strik draagt, hoe het zit met knopen open of dicht, enzovoort.

Ook voor de bruidegom is het uitzoeken van de trouwoutfit een hoogtepunt. Neem er de tijd voor en ga op zoek naar een winkel waar ze je goed helpen en adviseren. Je krijgt er zeker geen spijt van!

Plaats een reactie!

  • Norma Theodor 17-07-2024

    Oh my goodness! Unbelievable write-up dude! Thanks, Even so I am getting problems with your RSS. I don’t know why I am able to’t be part of it. Is there anybody else owning identical RSS problems? Anyone who is aware of the answer will you kindly react? Many thanks!! oreiep.se/map4.php tabletter mot ledv?¤rk

  • Twyla Pippin 17-07-2024

    I used to be encouraged this web site by the use of my cousin. I’m now not specific if this publish is penned via him as no person else realize these precise about my problem. You’re wonderful! Thanks! oratrg.se/map31.php tjock fl?¤skpannkaka ugn

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties