Verlovingsringen: trends & designs van 2016 – Zo zegt ze zéker ‘JA!’

Ben je van plan de liefde van je leven ten huwelijk te vragen? Dan kun je uiteraard niet komen aanzetten met een ringetje uit de automaat… Tenzij dat je ding is natuurlijk ;). Met welke ring weet je zeker dat ze volmondig ‘ja!’ tegen je zegt? En wat zijn zowel de trends en stijlen van 2016 waaruit je kunt kiezen? Laat je verleiden jouw love of your life te verleiden met deze prachtige verlovingsringen!

Elegant en klassiek

De meest herkenbare verlovingsring is elegant en relatief simpel qua design. Een dunne ring, waarbij alle aandacht kan uitgaan naar maar één ding: de diamant! Ze zijn er in alle soorten en maten, passend bij verschillende portemonnees. Goud, zilver, witgoud, platina; met een knotsgrote of juist bescheiden diamant, zirkonia of edelsteen… keuze te over wanneer je kiest voor Elegant & Klassiek! Onderstaand voorbeeld is van Baunat, 18 kt geel goud met een diamant.

Marquise diamant

Dat een diamant in verschillende vormen kan worden gesneden, hadden we in 2015 al ontdekt, toen de peervorm zeer populair was. Nu is daar de koninklijke marquise diamant voor gekomen – dé trend van 2016. Onderstaand voorbeeld komt van Joseph Jewelry, specialist in custom-made verlovingsringen.

Sparkling Colours

Een verloving is een serieuze aangelegenheid, maar ook een vrolijke gebeurtenis. Dus waarom niet gaan voor een kleurrijke steen? Kies bijvoorbeeld voor een prachtige saffier, een roze diamant of een blauwgroene edelsteen. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en een steen met multidimensionale kleuren kiezen, zoals alexandriet, die verandert van kleur voor dat extra speciale effect. Onderstaand voorbeeld is van Zeghani en bevat zowel amethist als diamant.

Bloemmotief

Wil je jouw verlovingsring en daarmee je aanzoek iets bijzonders meegeven en al dan niet een symbolische betekenis verhullen in de steen of de decoratie? Kies dan voor een verlovingsring met bloemmotief! Bloemetjes, bloembladeren, rozenblaadjes en andere bloemrijke details sieren menig verlovingsring in 2016! Onderstaand voorbeeld is genaamd ‘Adonis’, naar de liefde van Aphrodite herself. De ring bevat verschillende diamanten.

Vintage

Vintage is nog altijd hip, ook als het om verlovingsringen gaat. Kies bijvoorbeeld voor een ring met Art Deco-design. Of kies voor een echt oude ring, al is die dan misschien eerder gedragen. Het verleent extra gratie en glamour aan jullie verloving! Onderstaand voorbeeld is een ring uit de Victoriaanse tijd. Tijdloos!

Vierkant en hoekig

Wie zegt dat een verlovingsring per se rond moet zijn? In 2016 zie je ook verlovingsringen met hoekige vormen, zowel in de ring zelf als in de steen. Stijlvol, en velen vinden hoekige ringen zelfs comfortabeler dan ronde, omdat je meer ruimte hebt rondom de vinger. Belangrijk, want het is natuurlijk de bedoeling dat de verlovingsring altijd trots gedragen wordt! Onderstaand voorbeeld komt van Supreme Jewelry en bevat niet alleen een hoekige steen, maar ook een hoekige ring.

Het geluk komt in drieën

Houden jullie van een dosis symboliek bij jullie trouwen? Kies dan voor een verlovingsring met drie stenen. De drie stenen staan voor verleden, heden en toekomst, maar je kunt er ook een religieuze betekenis aan geven met de Heilige Drie-eenheid. Onderstaand voorbeeld is een moderne verwerking en bevat drie hoekige diamanten. Stijlvol, symbolisch en met een moderne touch.

Strikjes

De strikjeshype is in 2016 nog niet voorbij. Ook op verlovingsringen komen ze volop voor. Het geeft een verlovingsring een meisjesachtige uitstraling. De strikken kunnen verwerkt zijn in de ring zelf, aan de zijkant of onder de diamant. Onderstaand voorbeeld komt uit de jaren 1920, dus strikjes en vintage in één!

Halo

Wil je de middensteen nóg meer doen opvallen? Kies dan voor een halo-setting: een aureool om de grote steen heen. Verschillende kleine diamantjes of andere steentjes, al dan niet in een band, omhullen de grote steen. Onderstaand voorbeeld is een ontwerp van Henri Daussi. Helemaal 2016!

Versieringen aan de zijkant

Dacht je dat de keuze ophield bij de kleur, vorm en steun? Je kunt ook kiezen voor extra versieringen aan de zijkant van de ring. Zo ziet de verlovingsring er van àlle kanten prachtig uit. Kies bijvoorbeeld voor bloempatronen aan de zijkant (dan heb je meteen die bloementrend erbij) of ga voor een persoonlijkere touch: een monogram of een persoonlijke boodschap voor jouw geliefde. Onderstaand voorbeeld is een ontwerp van Erica Courtney.

Maar welke ring je ook kiest… het gaat natuurlijk uiteindelijk om maar één ding: dat jullie voor altijd bij elkaar blijven, met wat voor ring je ook gevraagd hebt of bent! Wel is het goed om te onthouden dat je de verlovingsring je hele leven zult bewaren en wat let je om hem ook te blijven dragen als jullie eenmaal getrouwd zijn? Een verlovingsring is een ring voor het leven!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties