10 Bruiloftnachtmerries – herken jij ze?

Zo raar is het niet. Hoe dichterbij je huwelijksfeest komt, hoe groter de paniek over wat er allemaal mis kan gaan. Badend in het zweet word je ’s nachts wakker om te beseffen dat het gelukkig maar een droom is. Lees hier tien veel voorkomende nachtmerries waar je liever niet mee te maken krijgt.

1. Een paar dagen voor het feest haal je je jurk op na menig pasmoment. Vol verwachting trek je hem nog een keertje aan. Huh? Hoe kan dat? Zat hij altijd al zo strak bij je buik? Dit kan niet! Wat nu? Hopen dat de coupeuse nog tijd heeft om hem te vermaken. Of een paar dagen niets eten.

2. Je wilde persé papieren uitnodigingen in plaats van onpersoonlijke digitale kaarten. Maar helaas. Er is iets fout gegaan bij de drukker. De datum die erop staat klopt niet. Sta je daar in je jurk op je feestje waar niemand is. Gelukkig, mocht dit gebeuren en je hebt je uitnodigingen netjes zes weken van tevoren verstuurd, dan kom je er waarschijnlijk ruim van tevoren achter. Maar wel werk aan de winkel. Vooral voor de ceremoniemeester.

3. Wanneer jullie de trouwauto ophalen, blijkt deze dubbel geboekt! En er is geen andere. Kwestie van creatief zijn en ergens anders een leuke auto vandaan halen. Of een bakfiets als jullie niet teveel kilometers hoeven te overbruggen.

4. Dit is echt heel jammer, maar de taart is mislukt. Daar kom je natuurlijk pas vlak voor het feest achter. Tja. Als het niet te erg is, dan het er maar gewoon mee doen. En anders? Toch de taartenbakker maar iets laten verzinnen wat hij in een paar uur in elkaar kan zetten.

5. ’s Ochtends zat je kapsel nog goed, maar vlak voordat de ceremonie begint, stort het in! Tenzij je je kapster uitgenodigd hebt, niets aan te doen en niets meer aan doen, laat maar waaien dan.

6. Of nog erger: het erop lijkt dat je helemaal geen mooie hairdo krijgt, want je kapster meldt zich ’s ochtends ziek. Wie kan heel snel iemand anders regelen of er nog iets van maken?

7. Je getuigen kunnen de locatie niet vinden. Toegegeven, het is een beetje afgelegen. Maar kom op! Mobiele telefoons en Google maps?

8. De zangeres van de band heeft iets te diep in het glaasje gekeken en zingt met een dubbele tong. Misschien is er iemand anders van de band óf van de gasten die het kan overnemen. Anders veel water geven.

9. Je hebt je bruiloftsgasten een heerlijk diner voorgeschoteld. Maar een dag later zijn er veel gasten ziek, voedselvergiftiging! Vreselijk. Excuuskaartje met een bon van de cateraar als goedmakertje, veel meer kun je niet doen.

10. Bij speeches is het altijd even afwachten hoe ze uitpakken ondanks alle instructies vooraf. Maar het is wel heel gênant als bijvoorbeeld je vader of schoonvader allerlei anekdotes over vroeger vertelt die saai zijn en waar niemand een boodschap aan heeft. Of nog erger, oud zeer dat naar boven komt. Instructie aan de ceremoniemeester: voortijdig de muziek aanzetten!

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met kledingmissers, grote pukkel op je neus, een hoestbui op het moment suprême en nog veel meer. Het gaat allemaal gewoon niet gebeuren. En als het wel zo is, dan is de beste remedie: hard erom lachen!

Foto: Lynn Friedman

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties