10 Prachtige Celebrity Weddings om bij weg te dromen!

Dromen jullie mee? Voor ons gewone stervelingen zitten er natuurlijk altijd beperkingen aan een bruiloft. Want wie heeft er nou een onbeperkt budget? Nou, veel beroemdheden dus! Want als jij Angelina Jolie, Madonna of Victoria Beckham bent, dan kan je uiteraard helemaal los met alles wat bij een bruiloft kan gebeuren. Bruidsjurken die tonnen kosten, als locatie gebruikmaken van je eigen privé-eiland of iets heel anders: juist een kleinschalige en zelfs geheime bruiloft, zonder publieke foto’s of alleen heel wazige van veraf. Als celeb heb je het voor het zeggen, of je het nu groots wilt aanpakken of juist eens niet.

Maar dan ben je er nog niet, want deze mensen nodigen natuurlijk niet zomaar wat gasten uit. Verwacht rode lopers vol met wereldberoemde vrienden, optredens van artiesten die je normaal alleen op wereldpodia vindt en een media coverage die normaal gesproken alleen weggelegd was voor koninklijke paren.

Al is het gros van onderstaande bruiloften voor de destijds aanstaande bruiden en bruidegoms wellicht een bitterzoete herinnering geworden – veel liggen inmiddels in echtscheidingen uit elkaar – toch zijn hun bruiloften voor velen met kleinere budgets een inspiratiebron geweest.

Dus lees mee, geniet van de foto’s en wie weet lijkt jouw bruiloft straks meer op een celebrity wedding dan je ooit had gedacht! Probeer de wedding vows alleen iets serieuzer te nemen dan deze rijkaards voor je deden… Want waar gaat het nou helemaal om, de bruiloft of het huwelijk?

Brad Pitt & Angelina Jolie / Brad Pitt & Jennifer Aniston

Brad Pitt en Angelina Jolie vormen één van de bekendste koppels in Hollywood. Na een verloving van zo’n twee jaar kozen ze in 2014 voor een geheime bruiloft in Frankrijk, met een bescheiden ceremonie voor vrienden en familie, waaronder hun schare (adoptie)kinderen.

Maar voordat Brad en Angelina Brangelina werden, vormde Brad Pitt al een celebrity match met America’s Sweetheart Jennifer Aniston. Op de bruiloft (kosten: meer dan een miljoen dollar) van Brad en Jennifer in 2000 droeg Jennifer een prachtige bruidsjurk van Lawrence Steele, die ruim vijftigduizend dollar gekost zou hebben. Helaas stond dat niet garant voor een duurzaam huwelijk: vijf jaar later scheidden ze. De foto’s zijn nog steeds om bij weg te dromen.

Kanye West & Kim Kardashian

Voor Kanye West en Kim Kardashian was een bescheiden bruiloft natuurlijk geen optie; ze pakten groots uit. Net als Brad en Angelina kozen ze voor een Europese bruidslocatie: Forte di Belvedere in Florence. Ze gaven elkaar het ja-woord in mei 2014. De bruiloft van Kimye zou bijna drie miljoen dollar hebben gekost. We hadden niet anders verwacht. Onder de gasten natuurlijk veel andere beroemdheden, naast de familie Kardashian bijvoorbeeld John Legend, Chrissy Teigen, Tyga en Jaden Smith.

Beyoncé & Jay Z

Beyoncé en Jay Z vormen hét powerkoppel in de muziekwereld van het moment. Ondanks hardnekkige geruchten dat ze uit elkaar zouden gaan, met verhalen over Rihanna en de mysterieuze scène in de lift, waarbij Beyoncé’s zus Solange, Jay Z aanviel, is het koppel nog altijd bij elkaar. Nu zijn er weer geruchten over een vermoedelijke baby bump bij Beyoncé. Beyoncé en Jay Z houden hun privéleven zo veel mogelijk buiten de camera’s, wellicht dat dat genoeg is om de wildste geruchten te doen ontspruiten. Hun bruiloft paste bij die instelling: ook zij trouwden in het geheim, in 2008, in Jay Z’s appartement in Tribeca.

Ellen Degeneres & Portia de Rossi

De bruiloft van talk show host en comédienne Ellen Degeneres met actrice Portia de Rossi is qua foto’s absoluut één van de meest sprookjesachtige. Ze hadden elkaar ontmoet achter de schermen bij een award show en gaven elkaar het ja-woord in hun huis in Beverly Hills op 16 augustus 2008. Volgens de berichten had Ellen, Portia ten huwelijk gevraagd met een roze driekaraats diamanten ring.

Asthon Kutcher & Demi Moore / Ashton Kutcher & Mila Kunis

24 september 2005 trouwde Asthon Kutcher met Demi Moore (die eerder getrouwd was met Bruce Willis, ook niet de minste!), in november 2011 maakte Demi bekend te willen scheiden van de ruim vijftien jaar jongere That 70’s Show-acteur en ruim een jaar later was de scheiding definitief. Inmiddels is Asthon in een geheime privéceremonie getrouwd met Mila Kunis, met wie hij al in diezelfde populaire televisieserie een setje vormde. Eind goed, al goed dus?

Johnny Depp & Amber Heard

Ondanks de hoge celebrity status van beide echtgenoten, wederom een kleinschalig huwelijk in de privésfeer. Johnny Depp en Amber Heard trouwden zeer romantisch op het strand van Johnny’s privé-eiland in de Bahama’s. Er was pers bij, maar die hield zich op gepaste afstand schuil in de duinen.

Madonna & Sean Penn / Madonna & Guy Ritchie

Iemand met een statuur als Madonna heeft het natuurlijk voor het uitkiezen. Ze heeft dan ook meerdere celebritie matches op haar naam. Zo trouwde ze in 1985 op haar verjaardag met Sean Penn en wijdde een jaar later haar derde album True Blue aan de acteur. Maar het mocht niet baten: in 1989 tekende ze voor een scheiding. Gelukkig hebben ze de foto’s nog… heerlijk retro jaren tachtig.

Madonna ontmoette haar tweede echtgenoot Guy Ritchie in 1998 en minder dan twee jaar later kregen ze een zoon, Rocco John Ritchie. Een dag na de doop van het jongetje, op 22 december 2000, trouwden de ouders in de buurt van Skibo Castle. De bruid droeg een jurk van Stella McCartney ter waarde van tachtig duizend dollar. Acht jaar later ging het stel uit elkaar.

David & Victoria Beckham

Voetballer trouwt met Spice Girl. Het was destijds, in 1999, het huwelijk van de eeuw voor velen. De bruiloft kon niet anders dan zeer groots uitpakken. Victoria trouwde dan ook in een jurk die ruim een ton kostte, een ontwerp van Vera Wang, de bruidslocatie was het Ierse Luttrellstown Castle en de kosten van de bruiloft zijn geschat op 500,000 pond. En ze hebben heel wat pessimisten hun ongelijk bewezen: het koppel is nog altijd ‘going strong’, aldus de laatste berichten.

Catherina Zeta-Jones & Michael Douglas

De bruiloft van Catherine Zeta-Jones en Michael Douglas in 2000 ziet er niets minder dan koninklijk uit en eigenlijk was dat het ook. Het acteurskoppel ontmoette elkaar via Danny DeVito en het was liefde op het eerste gezicht. Ze delen zelfs dezelfde verjaardag (al liggen die 25 jaar uiteen), als dat geen teken is? Op de bruiloft droeg Catherina een jurk van Christian Lacroix, de duurste van ons lijstje: geschat op 140,000 dollar. In 2013 leek het slecht te gaan met het celebrity setje; ze waren apart gaan wonen ‘om te werken aan ons huwelijk’, maar inmiddels schijnen ze weer bij elkaar ingetrokken te zijn.

Tom Cruise & Nicole Kidman / Tom Cruise & Katie Holmes

Ook al bleven en blijven veel mensen twijfelen aan de geaardheid van Tom Cruise (‘Tom Cruise, get out of the closet!’ – South Park), toch wist de beroemde Hollywoodacteur maar liefst twee prachtige even bekende Hollywoodactrices aan zich te verbinden: Nicole Kidman en Katie Holmes in 2005. Beide huwelijken hielden geen stand.

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties