4 redenen waarom trouwen een heel goed idee is

Waarom je trouwt, is voor iedereen een persoonlijk keuze. De een ziet het als een bevestiging om met elkaar verder te gaan. De ander vindt het geweldig om in ieder geval één keer in het leven in een prachtige jurk te stralen en een groot feest te geven. En sommigen vinden het vooral om praktische redenen een goed idee.

Voor de mensen die vooral met de romantische kant van het huwelijk bezig zijn of die nog twijfelen, zetten we hieronder de voordelen van met elkaar in de echt verbonden zijn op een rijtje.

1. Leuk voor later. Het is ontzettend leuk om zoveel jaren later terug te kijken naar de foto’s van de dag die je met al je dierbaren doorbracht. Mocht je nog dochters krijgen, dan vinden ze het vast leuk om jou in zo’n prachtige jurk te zien. De meeste mensen bewaren hun jurk en sommigen geven 15 jaar later een feestje waarbij ze zich weer in hun bruidsoutfit persen. Inclusief de gasten.

2. Bij overlijden is alles geregeld. Geen leuk voorbeeld natuurlijk, maar als je trouwt en een van de twee overlijdt, dan is de ander automatisch erfgenaam. Overige familieleden kunnen geen aanspraak maken op bezittingen. Als je samenwoont en niets in een testament vastgelegd hebt, dan gaan de bezittingen van de overleden partner naar diens kinderen. En als die er niet zijn, naar de ouders, broers en zussen. Dat is op zijn zachtst gezegd vreemd!

3. Hetzelfde geldt bij een scheiding. Getrouwde stellen die kinderen krijgen, hebben samen het ouderlijk gezag. Je hebt gezamenlijk de verantwoordelijkheid over je kinderen. Bij samenwonende stellen die niets vastgelegd hebben, is de moeder alleen de ouder. Als vader heb je dan niet zoveel in te brengen. Ook hebben getrouwde stellen alimentatieplicht naar elkaar toe. Dat is een noodzaak, want soms heeft een van de twee een stapje teruggedaan en minder carrière gemaakt om voor het gezin te zorgen. Dat is niet zomaar ingehaald.

4. Trouwen hoeft echt niet duur te zijn. Natuurlijk kost een trouwfeest een hoop geld. De mooie jurk, het strakke pak, de bruidsmeisjes, de prachtige locatie. Maar wil je alleen trouwen zodat je juridisch alles goed vastgelegd hebt, dan hebben de meeste gemeenten een aantal tijdstippen in de week waarop je gratis kunt trouwen. Een testament bij de notaris op laten maken is in dat geval een stuk kostbaarder!

Allerlei praktische redenen om te trouwen die het leven in minder gelukkige periodes net even iets gemakkelijker maken.

Maar laten we vooral ook trouwen omdat je een aantal keren in je leven moet zorgen voor een mijlpaal waar je later, misschien samen met je kinderen, met een hele grote glimlach op terugkijkt.

Foto: Fevi in Pictures

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties