5 redenen voor een ceremoniemeester op je bruiloft

Hoe klein of groot je je huwelijksfeest ook viert, het is en blijft altijd veel werk. Als het goed is trouw je maar één keer en dit moet de perfecte dag voor jullie als bruidspaar én de gasten worden. Misschien heb je van jongs af aan al een prachtig sprookjeshuwelijk in gedachten of wil je het juist klein en bescheiden houden.

Maar hoe organiseer je het zo dat het op rolletjes loopt en je als aanstaand bruidspaar niet in de voorbereiding al helemaal over je toeren bent? De ceremoniemeester kan verlichting bieden en zorgen dat je ontspannen aan je geweldige feest begint.

Een bruiloft is serious business
Een huwelijksfeest organiseren is toch iets anders dan een verjaardagsfeest. Op je verjaardag eten en drinken je gasten wat. Als je het wat grootser aan hebt gepakt, is er misschien is een thema of een dj en moet je je gasten op de dansvloer zien te krijgen. Verder vermaken ze zich meestal zelf wel.

Bij een bruiloft is het een ander verhaal. De dag van het huwelijk begint vaak al in de ochtend en gaat door tot in de late uurtjes. Een lange dag voor bruidspaar én gasten met als hoogtepunt de officiële trouwceremonie. Daarna barst het feest los.

Lees hier 5 redenen waarom een ceremoniemeester een verademing is:

#1.Als je als bruidspaar de gastenlijst compleet hebt, verstuurt de ceremoniemeester de uitnodigingen en is vanaf dat moment aanspreekpunt voor RSVP’s, vragen of advies. Als bruidspaar gaat dat allemaal langs je heen. Geen vragen over cadeauwensen, hoe de dag er precies uitziet en wat de dresscode is. Jij hebt andere dingen aan je hoofd en al die vragen komen in de mailbox van de ceremoniemeester.

#2.De verantwoordelijkheid van het draaiboek ligt bij de ceremoniemeester. Dat hebben jullie weliswaar samen opgesteld, maar daar wil je op de grote dag zelf je niet druk om hoeven maken. Het is de ceremoniemeester die met het programma rondloopt en weet wat de volgende activiteit is. En die ook een oplossing bedenkt als er ergens iets uitloopt of misgaat en de dag volledig in de soep dreigt te draaien!

#3.De ceremoniemeester heeft alle contactgegevens van de leveranciers, bijvoorbeeld van de bruidstaart, het taxibedrijf of catering. Mocht er iets niet in orde zijn, dan kan jij de gasten gewoon gezellig bezighouden, de ceremoniemeester zorgt dat alles in orde komt, jullie als bruidspaar merken niets van de stress.

#4.Als Master of Ceremony kondigt de ceremoniemeester steeds het volgende programmaonderdeel aan en maakt de gasten enthousiast voor een speech of sketch van familie of vrienden.

#5.Last nut not least: de ceremoniemeester is verantwoordelijk voor het bewaren van de ringen tot het grote moment daar is. Een grote eer.


Het mag duidelijk zijn dat de taak van ceremoniemeester niet voor iedereen weggelegd is. Het is veel geregel (meestal naast een fulltime job) en het bruidspaar en de ceremoniemeester moeten goed op een lijn zitten over de manier waarop ze de dag willen laten verlopen.

Een ceremoniemeester die teveel zijn of haar stempel drukt en de keuze van de gerechten wil bepalen of welke bruidstaart er komt, dat werkt niet. Een goede ceremoniemeester is een organisatietalent die goed tegen stress kan en in dienst staat van het bruidspaar. Dan loopt het rolletjes en wordt het de mooiste dag!

Foto: Jyri Engestrom

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties