Avontuurlijke trend: glamping tijdens je bruiloft

Glamping tijdens je zomervakantie is niets nieuws meer. Je geniet van de gezelligheid van kamperen en veel buiten zijn. Maar met het verschil dat je lekker slaapt op een goede matras in een luxe tent. Ook fijn: je hebt je eigen sanitair. Glamorous camping wordt zelfs voor de grootste tegenstanders van kamperen zo wel heel aantrekkelijk. De nieuwste trouwtrend is glamping tijdens je huwelijksfeest met gasten die glampen of een glamping fotoshoot. Hoe leuk! Lees hier ideeën voor heus wedding glamping.

Het leuke van glamping is dat het net iets avontuurlijker voelt dan overnachten in een afgesloten en beschermde hotelkamer. Het is weliswaar een luxe tent waar je in slaapt, maar je ligt wel heerlijk onder de sterrenhemel en je hoort allerlei buitengeluiden die je niet kent. Tegelijkertijd geniet je van alle luxe die bij een sterrenhotel hoort, als je dat wilt tenminste. Je tent staat bij aankomst klaar voor je, privacy is geen issue en verder geniet je van alle service die de meestal luxe campings of glampinglocaties te bieden hebben. Van luxe zwembaden, jacuzzi’s tot ‘roomservice’.

Stel, het lijkt je wat. Hoe kun je glamping dan als thema voor je bruiloft gebruiken?

1. Breng je gasten onder in een glamptent. Heb je gasten die je in het dichtstbijzijnde hotel onderbrengt omdat ze ver moeten reizen of omdat je het leuk vindt hen de dag erna ook nog even te zien? Denk er dan eens aan met z’n allen te glampen. Dat kan op een camping maar er zijn ook trouwlocaties waar je buiten trouwt en ’s avonds kunt overnachten in de glamtent. Voor zowel je gasten als voor jullie is het een groot, gezellig avontuur! Je kunt het allemaal zo basic of luxe maken als je zelf wilt. Met of zonder champagne, boxspring of hot tub.

2. Een glamp fotoshoot wordt heel bijzonder. Ga je zelf glampen na het feest of samen met je gasten, dan kun je ook je trouwfotoshoot hier laten maken. Buitenfotografie zorgt sowieso al voor mooie plaatjes. Met de omgeving van de tent of misschien wel de lodge (voor ultieme luxe) krijgen de foto’s extra sfeer. De meestal basic kleuren en de natuurlijke omgeving zorgen voor een prachtige en romantische achtergrond.

3. Een glamping huwelijksreis? Denken jullie nog na over je huwelijksreis? Je kunt natuurlijk kiezen voor een van de populaire, romantische plekken met oogverblindende witte stranden, diep turquoise gekleurd water, heerlijke cocktails en een massage op het strand. Maar misschien is glamping voor jullie wel een mooi alternatief? Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Maar juist als je een kleiner budget hebt en iets bijzonders wilt doen, is glampen een goed idee. Je kunt zelfs in Nederland blijven. Er zijn genoeg locaties waar je in een safaritent, yurt of lodge in de buitenlucht kunt verblijven, waar je toch het gevoel hebt dat je iets bijzonders onderneemt. Wil je liever even weg uit Nederland, dan valt er binnen en ver buiten Europa genoeg te glampen.

Zoek je een thema voor jullie bruiloft waar je heerlijk buiten bent, weg van de stad en jezelf en je gasten een hele speciaal huwelijksfeest bezorgt? Bekijk dan eens de mogelijkheden van glamping in Nederland of daarbuiten!

Foto: Ross Chapman

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties