Hannet
Hannet EngelInterviewer

Bruidslocaties Ontmoet: Beachclub Titus & At Sea

Ja ik wil…trouwen op het strand
Bruidslocaties Ontmoet: Bruidslocatie Beachclub Titus & At Sea

Waarom zou je trouwen op het strand? Het ene bruidspaar ziet de wind, zon en zee als romantisch en de ander denkt alleen maar aan een verwaaid kapsel op de fotoshoot. Beachclub Titus & At Sea vertelt ons de ins en outs van een strandbruiloft op hun bruidslocatie.

Bruidslocaties.nl interviewde Brigitte van Benschop, de eigenaresse van Beachclub Titus en Beachclub At Sea in Kijkduin. Als we Brigitte ontmoeten op het zonnige terras van haar strandtent komt ze net uit Ibiza overgevlogen.

Locaties Beachclub Titus met eigenaresse Brigitte Benschop en Beachclub Titus

Zo zo, hoort Ibiza bij de regelmatige uitstapjes van een bruidslocatie-eigenaresse?
“Nou ik ga zeker één keer per jaar naar Ibiza voor inspiratie.” antwoordt Brigitte. “ Dat heeft me ook geholpen bij het uitzoeken van de styling van beide beachclubs, locatie Titus en locatie At Sea. Beachclub Titus is wat rustiger met een gedempte kleurstelling qua styling in taupe en lichtblauw. Bij At Sea ben ik meer Bohemian-stijl gegaan met heel felle kleurenstellingen en Bali-parasolletjes in alle kleuren. Mensen hebben altijd direct een duidelijke voorkeur voor het een of het ander.

Wat onderscheidt beachclub Titus & At Sea van andere bruidslocaties op het strand?
Wij hebben heel veel ervaring met bruiloften. Als bruidsparen het willen dan begeleid ik ze bij alles. Ik organiseer al tien jaar zo’n vijftig a zestig bruiloften per jaar. Zo ken ik elke ambtenaar van de burgerlijke stand in Den Haag inmiddels wel. Sommige mensen adviseer ik een van de charmante, formele dames van het gemeentehuis en anderen gaan eerder voor de plat Haagse, mannelijke ambtenaar. Ook als je een geloofsambtenaar erbij wil, kan dat.

Beachclub Titus aan het strand

Wat zijn jullie specialiteiten?
We hebben een goed ‘slecht-weer-scenario’ ontwikkeld doordat we bijvoorbeeld een automatische overkapping hebben die niet wegwaait, zoals bij een partytent. Als het regent, vervoeren we de bruid in een auto van hotel naar de trap, zodat het bruidspaar vanaf daar met muziek tussen de gasten door kan lopen naar de plek van de trouwceremonie. En als het slecht weer is dan overkappen we de hele ruimte van de ceremonie. Maar het uitzicht op zee blijft natuurlijk.

Een van onze culinaire specialiteiten is de ijstaart met vuurwerk. Ook hebben we veel mogelijkheden voor barbecue, want dat vinden mensen vaak passen bij een strandbruiloft. Je staat dan niet uren in een rij met plastic bordjes, maar we hebben een live cooking evenement. Al je voorkeuren kun je ons mailen, samen met de planning, hoe groot de groep is, of de ceremonie hier plaatsvindt en of een diner en feestavond gewenst is. Een heel weekend reserveren kan ook. Vervolgens maken wij een voorbeeldofferte om aan jouw budget te voldoen.

Beachclub Titus is wat rustiger met een gedempte kleurstelling qua styling in taupe en lichtblauw

Hoe ziet een ceremonie op het strand eruit?
Vanwege de privacy kun je beter niet op het publieke strand trouwen. Rechts van de club en tussen Titus en At Sea is het strand van ons. Daar kunnen we de loper uitrollen en hebben we verschillende pakketten voor de decoratie, maar een persoonlijke invulling mag ook. Op het strand trouwen is wat vrijer. Vaak is de dresscode dan ook ‘beach chique’, dus dan kun je kiezen voor een zomerjurkje en slippertjes of helemaal in stijl. Een strandbruiloft moet wel bij je passen. Als je al een jaar van tevoren in paniek raakt van het idee dat het op de trouwdag eventueel zou kunnen regenen, dan gaat het niet werken.

Wat zijn de trends voor 2018?
Elk bruidspaar is weer compleet anders, dus ik zie weinig trends. Dat is wat ik zo leuk vind aan dit werk. Soms zit ik ’s ochtends met een piepjong bruidspaar dat ontzettend precies is in hoe ze het willen en een uur later zit ik met een bruidspaar waarvan het niet de eerste keer is dat ze trouwen en die gewoon een goed feest willen. Wel zie ik dat het helemaal ‘uit’ is om een traditionele indeling van ceremonie-receptie-feest te doen met verschillende groepen gasten. Alle bruidsparen nodigen tegenwoordig één groep gasten uit voor de hele bruiloft en soms is de ceremonie bijvoorbeeld pas na het diner.

'Bij At Sea ben ik meer Bohemian-stijl gegaan met heel felle kleurenstellingen en Bali-parasolletjes in alle kleuren' - aldus eigenaresse Brigitte van Benschop

Noem de vijf gekste gebeurtenissen op een bruiloft!
We hebben hier weleens een prachtig gospelkoor gehad en een rastafari-band die met trommels het bruidspaar begeleidde. Daarnaast was er één keer een bruidegom die met een parachute en volledig in pak precies voor de beachclub is geland voor de ceremonie. En een bruid die in amazone-zit arriveerde op een paard hebben we ook meegemaakt. Het kan allemaal.

Heb je tips voor aankomende bruidsparen?
Je bruidslocatie is nog belangrijker dan je datum. Het is toch belangrijk dat de locatie goed voelt. Begin ook echt een jaar van tevoren, anders heb je straks een locatie die helemaal bij je past en dan is de datum al bezet. Op 24 september hebben we een open dag voor bruidsparen. Dan kun je vrijblijvend de sfeer proeven en staat ons team klaar om je voor te lichten over de ceremonie.

Foto's: Hannet Engel (m.u.v. Simone Bruidsfotografie)

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties