info@corrinep.nl
Corrine PonsenBruidsfotograaf

Bruidsfotograaf

Een dag uit het leven van een bruidsfotograaf

Als bruidsfotograaf fotografeer ik niet elke dag een bruiloft. Het werk van de bruidsfotograaf bestaat uit meer, veel meer. In dit blog neem ik je mee op een bruiloft. Niet een specifieke bruiloft maar ik ga je vertellen hoe een dag als bruidsfotograaf eruit ziet op een bruiloft.

Het begint natuurlijk al een dag eerder.

Als bruidsfotograaf begin je met je spullen in te pakken en te controleren. Heb je al je camera's bij je, zijn alle lenzen schoon en welke heb je nodig. Heb je genoeg geheugenkaarten bij je. Ook check je of alle accu's en batterijen zijn opgeladen.

Verder check ik of ik mijn statieven bij me heb. Ik neem de planning en alle telefoonnummers mee. Ik zorg dat mijn waterflesjes zijn bijgevuld en dat ik wat te eten bij me heb. Want soms moet de bruidsfotograaf eten en drinken in de auto.

Op de dag zelf ga ik zonder een grote kop thee de deur niet uit, alle adressen heb ik gisteren al in mijn navigatie gezet.

Gemiddeld ga ik 35 minuten eerder weg dan nodig is. Daardoor ben ik altijd eerder dan de afgesproken tijd, maar het is fijn om niet te gehaast te beginnen.

Als bruidsfotograaf zoek ik gelijk naar mooie plekken en hoeken om te fotograferen.

Meestal begin ik te fotograferen op het moment dat de visagiste en kapper bezig zijn met de bruid. Tussendoor kijk ik of ik al wat details van kleding en sieraden kan fotograferen.

Dit is een relaxt begin van de dag, daarna bij het aankleden begint het meestal iets hectischer te worden, maar ik blijf als bruidsfotograaf zelf altijd rustig. Het ophaalmoment is altijd weer spannend, maar ook ontroerend.

Dit zijn vaak wel lastige momenten om te fotograferen voor de bruidsfotograaf, soms heb je te maken met een te kleine hal of als je van te voren hebt gezegd dat de bruid naar buiten moeten stappen gebeurt dat niet. Kortom soms sta ik klem, maar het lukt me altijd weer om toch toffe shots te maken van dit moment.

Bij de fotoshoot met het bruidspaar werk ik met flitsers maar ook met 2 camera's en verschillende lenzen. Ook al is de fotoshoot soms een tikkie geposeerd het resultaat ziet er toch ontspannen en spontaan uit. De fotoreportage is flink werken, maar het is ook supergaaf om te doen!

Bij de ceremonie ben ik vooral gefocust op de momenten, waar gebeurt het en dat moet je zo snel mogelijk zien vast te leggen. Ik probeer bij de ceremonie zo min mogelijk te flitsen maar soms ontkom je er niet helemaal aan.

Ook hier werk ik met 2 camera's. Op 1 camera zit een vaste groothoek lens op de andere camera een tele lens.

Bij het diner kan ik mijn gang gaan als bruidsfotograaf, ik zoek naar de mooie momenten, ik maak detailfoto's maar ook overzichtsfoto's. Ik zorg dat ik geen etende mensen op de foto heb. Ook hier werk ik regelmatig met flitslicht, het is onopvallend en zo kan je heel bijzondere trouwfoto's maken.

In de avond ga ik verder met het maken van creatieve platen. Met nog meer flitsers ga ik aan de gang, niet alleen de feestavond maar ook neem ik het bruidspaar nog even mee naar buiten voor wat toffe platen in het donker.

Zoek jij ook een bruidsfotograaf die creatieve bruidsreportages maakt? Check snel mijn website www.corrinep.nl

bruidsfotograafbruidsfotograaf

bruidsfotograafbruidsfotograafbruidsfotograaf

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties