Bruidskindjes op je bruiloft? Met deze tips wordt het een groot succes!

Het is hartstikke leuk om bruidskindjes op je trouwerij te hebben. De kleintjes zien er schattig uit en vinden het hopelijk geweldig om deel uit te maken van deze bijzondere dag. Wel zijn er een aantal zaken waar je even aan moet denken wanneer je bruidskindjes hebt. Wij geven je een aantal tips, zodat het gegarandeerd een groot succes wordt!

Tip 1 – Kies bijpassende kleding voor de bruidskindjes
Bij een perfecte bruiloft brengt veel voorbereiding met zich mee. Zo moet er kleding worden geregeld voor de bruidskindjes. Gelukkig is er in bijna elke stad wel een bruidswinkel te vinden waar ze ook mooie kinderkleding hebben. Zorg ervoor dat de kleur en stof van de bruidsmeisjes kleding past bij je trouwjurk. Je kunt het beste een stukje stof of een foto van je japon meenemen. De kleren van de kleine bruidsjonkers moeten passen bij het kostuum van de bruidegom. Neem de kinderen eventueel mee en laat ze de kleding passen. Het is namelijk niet de bedoeling dat de kleding niet lekker zit. De bruidsmeisjes en bruidsjonkertjes moeten zich wel vrij kunnen bewegen!

Tip 2 – Doe niet te moeilijk met de kapsels
Nadat de kleding is uitgekozen is het tijd voor de kapsels. Maak er iets moois van, maar doe niet te ingewikkeld. Kies voor een eenvoudig kapsel dat de kleintjes niet teveel irriteert. Het is niet de bedoeling dat ze er de hele tijd met hun handjes aan gaan zitten. Is het allemaal gelukt en zijn de bruidskinderen klaar voor de grote dag? Geef ze allerlei kleine taken zodat ze zich nuttig voelen. Laat ze bijvoorbeeld meehelpen met versieren. Met name bruidsmeisjes zien zichzelf als een klein bruidje. Om dit gevoel te versterken zou je ze een mini boeketje kunnen geven. Kijk wel even of er nog spelden in zitten. De kindjes mogen zich niet verwonden aan scherpe onderdelen van het boeket.

Tip 3 – Zorg ervoor dat de bruidskindjes zich niet gaan vervelen
Jonge bruidskinderen geven een bruiloftsfeest een extra vrolijke sfeer. Het is vertederend om ze in hun mooiste kleertjes te zien lopen. Vergeet echter niet dat het kinderen zijn. Ze kunnen zich snel gaan vervelen en daardoor minder leuk gedrag gaan vertonen. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen door wat speelgoed mee te nemen. Op rustige momenten hebben de bruidskindjes iets doen. Wie weet heeft de zaal zelf wel een speelhoekje of is er een speeltuin in de buurt, wat natuurlijk ideaal zou zijn.

In dit filmpje hebben de bruidskindjes er trouwens echt geen zin meer in…

https://www.youtube.com/watch?v=fQsC-WNJ9ak

Tip 4 – Zorg ervoor dat ze hun ouders blijven zien
De bruidskindjes vinden het lopen naar het altaar natuurlijk ontzettend spannend. Maak ze iets relaxter door hun ouders vlakbij het gangpad te plaatsen. Zo kunnen de kindjes hun papa en mama duidelijk zien. Vergeet ook niet om ze voor de ceremonie even naar het toilet te laten gaan! Met kinderen is de kans altijd aanwezig dat er iets mis gaat. Zo kan het gebeuren dat een van de bruidskindjes uit zenuwen begint te huilen. Maak je hier niet al te druk om, de gasten vinden het vaak juist superschattig!
Credit: Outreachr.com.

Tip 5 – Laat de bruidskinderen de gasten welkom heten
Laat je vooral niet afschrikken door het bovenstaande filmpje. De meeste bruidskinderen vinden het geweldig om betrokken zijn bij de bruiloft. Laat ze de gasten welkom heten met een leuk bloemetje of het programmaboekje. De kinderen geven iedereen een extra feestelijk gevoel. Overigens is het wel verstandig om een volwassene toezicht te laten houden.

Tip 6 – Geef de bruidskindjes genoeg taken
Je kunt bruidskinderen allerlei taken geven. Er is genoeg te doen! Het brengen van de ringen door een van de bruidskindjes komt bijvoorbeeld vaak voor. Ook mogen de bruidsjonkers of bruidsmeisjes vaak de sleep tillen terwijl de bruid naar het altaar loopt. Of laat ze de sleep mooi neerleggen wanneer je plaats neemt bij het altaar. Elke bruid draagt natuurlijk een boeket. Eenmaal aangekomen bij het altaar moet je het bloemetje ergens kwijt. Eventueel zou je het aan een van de bruidskinderen kunnen geven. Jij hebt je handen vrij, en het kind heeft trots een mooi bloemetje in de handen.

Tip 7 – Laat ze lekker strooien
Na het ja-woord loopt je als pasgetrouwd en verliefd stelletje weg van het altaar. Maak het extra feestelijk en romantisch door de bruidskindjes rozenblaadjes te laten strooien. Ga je liever voor bloemetjes of bellenblazen? Dat kan natuurlijk ook. Wees creatief en laat de kindjes volop strooien. Het wordt waarschijnlijk een groot feest!

Tip 8 – Laat ze kaartjes voor het gastenboek uitdelen
De mooiste dag van je leven gaat veel te snel voorbij. Om de mooie herinneringen te koesteren zou je een gastenboek kunnen neerleggen. Laat iedere gast er iets in schrijven. De bruidskinderen kunnen ook hier een rol bij spelen. Maak bijvoorbeeld kaartjes waarop staat dat er een gastenboek is. Wanneer je gasten de schattige gezichtjes van de bruidsjonkers en bruidsmeisjes zien pakken ze vast en zeker de pen!

Tip 9 - Geef een cadeautje als bedankje
Vergeet tenslotte niet om de bruidskinderen te bedanken voor hun harde werk op je mooiste dag. Geef ze eventueel een leuk cadeautje als herinnering, zoals een mooie knuffel. Ze voelen zich daardoor extra belangrijk en willen bij een ander huwelijk vast weer bruidsjonker of bruidsmeisje zijn. Bovendien hebben ze een mooie herinnering aan jouw bruiloft!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties