info@corrinep.nl
Corrine PonsenBruidsfotograaf

Bruidsreportage door de bruidsfotograaf

Bruidsreportage, hoe maak je mooie bruidsfoto's.

Bruidsreportage want ik ga hier een klein tipje van de sluier optillen. Hoe maak je nou een toffe en echt mooie bruidsreportage?
Een bruidsreportage maak je niet zomaar even. Er is wat ervaring voor nodig om een mooie bruidsreportage te maken. Wat zit er bijvoorbeeld in mijn tas om tot een goede reportage te komen.

In mijn tas zitten altijd 2 camera's, ik werk met Nikon.

Ik heb de beste spiegelreflexcamera's die Nikon in zijn assortiment heeft, dat betekend ook dat het erg dure camera's zijn. Maar ik vind het belangrijk dat ik kan vertrouwen op mijn apparatuur. Dus niet alleen heb ik de beste body's maar ook de beste lenzen. In mijn tas zitten de volgende lenzen. Een 16 mm fish eye, 20 mm 1.8, 35 mm 1.4, 105 mm 2.8 en een 70-200 mm 2.8. Verder zitten er flitsers in mijn tas, allemaal dezelfde want dat vind ik fijn werken. Ik heb de SB910 van Nikon.

Ik werk ook graag met de lichtvormers van Magmod, dit zijn magnetische lichtvormers in diverse vormen. Ze werken snel omdat ze magnetisch zijn en ze zijn makkelijk in je tas de proppen. Ik werk met een grid en magsphere.
Triggers om mijn flitsers aan te sturen gebruik ik van phottix. Ik heb analoge triggers omdat die klein zijn en voor mij het prettigste werken. Verder heb ik nog wat spullen in mijn tas zitten die niet voor de hand liggend zijn maar wel zo nu en dan handig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld: aspirine, pleisters, een klein schaartje, videolamp, heel veel geheugenkaarten, extra batterijen voor flitsers en triggers, kleurgels, elastieken, visitkaartjes, zakdoekjes en diepvrieszakjes.

Diepvrieszakjes voor een bruidsreportage? Ja die gebruik ik om mijn flitsers te beschermen als ik foto's buiten maak en het regent.

Verder is het gebruik van licht, omgeving, emoties en details belangrijk om tot een prachtige bruidsreportage te komen. Iedere bruidsfotograaf zal dat op zijn eigen manier doen. En de lenzen die ik gebruik zal ook niet iedere bruidsfotograaf gebruiken, maar voor mij werken ze erg fijn.

Meer van mijn werk vind je op www.corrinep.nl

Plaats een reactie!

  • Jimmy Retzlaff 17-07-2024

    Hi bruidslocaties.nl Webmaster, exact below: <a href="http://695example695.com" rel="nofollow">Link Text</a>

  • Sheldon Dunrossil 17-07-2024

    Hello bruidslocaties.nl owner, You always provide valuable information.

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties