Creatief en sfeervol idee voor je huwelijksfeest: de backdrop

Zoek je nog een extra sfeermaker of aankleding van je huwelijksfeest? Kijk dan eens naar een mooie, leuke, stijlvolle, grappige of creatieve backdrop. Met een backdrop creëer je een achtergrond die helemaal in de sfeer van jullie feest past voor bijvoorbeeld de ceremonie of de photobooth. En het mooie is dat je de backdrop zo eenvoudig of luxe kunt maken als je zelf wilt. Zelfs een kleurige, simpele slingerbackdrop zorgt al voor een fleurige en vrolijke aankleding. Lees hier meer over de populaire wedding backdrop en waar je inspiratie opdoet.

Wat is een backdrop eigenlijk?
Je zag ze altijd al in Amerikaanse films tijdens de huwelijksceremonie buiten: een boog of achtergrond van ballonnen of slingers. Ook in Nederland worden backdrops steeds vaker gebruikt. Wanden, frames of gordijnen die dienen als achtergrond, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie of als foto-achtergrond, maar ook als decoratie achter de hoofdtafel of misschien wel de desserttafel.

Welke backdrop kies je?
Het leuke is dat je met de keuze van de backdrop alle kanten op kunt. Je kunt er een chique gordijn van maken, maar je kunt ook een backdrop verzinnen met bijvoorbeeld slingers met(nep)bloemen, hartjes, lampionnetjes of zelf geknipte goudkleurige sterretjes. Kijk voor meer inspiratie op Pinterest, daar vind je talloze ideeën. De backdrop dient natuurlijk als achtergrond, maar je kunt er ook sfeer mee bepalen. Zijn jullie romantisch aangelegd? Dan benadruk je dat met een klassieke of bloemenbackdrop. Voor het vintagekoppel is een macramé of dromenvangerbackdrop een leuk idee.

Backdrop waar je wilt
Het is gebruikelijk een backdrop te gebruiken voor de ceremonie. De gasten kijken tegen een mooie achtergrond aan en kunnen mooie foto’s maken. Ook voor de photobooth is een achtergrond natuurlijk leuk. Je kunt zelfs ervoor kiezen om de ceremoniebackdrop voor de photobooth te gebruiken. Dat is efficiënt, maar geeft de foto’s juist ook een bijzondere touch. Verder kun je backdrops plaatsen waar je wilt, bijvoorbeeld tijdens het diner bij jullie tafel of juist een andere tafel waar de gasten langslopen of tegenaan kijken. Ook bij de ingang zie je backdrops bijvoorbeeld in de vorm van een boog met ballonnen.

Laten maken of DIY
Een backdrop kun je kant-en-klaar bestellen of op maat laten maken. Er zijn diverse webshops die backdrops aanbieden in verschillende prijsklassen. Ook zijn de wat grotere en stevigere uitvoeringen te huur. Ben je creatief en houd je van knutselen? Dan is dit een DIY-project bij uitstek. Een backdrop die je zelf maakt is natuurlijk heel persoonlijk en misschien is het zelfs een manier om je huwelijkszenuwen in bedwang te houden en om te zetten in creativiteit. Je kunt het simpel houden door een backdrop te maken met een touw dat je tussen twee punten spant. Of je huurt of koopt een frame dat je zelf bewerkt.

Met een backdrop kun je alle kanten op. Je hebt niet alleen een mooie achtergrond tijdens de ceremonie of voor foto’s, maar met een creatieve of persoonlijke backdrop kun je ook nog eens indruk op je gasten maken.

Foto: @Maria@

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties