Iedereen op de dansvloer op je spetterende bruiloft

You better move, you better dance

De trouwceremonie is een serieuze en meestal plechtige aangelegenheid. Dat hoort ook zo natuurlijk, je neemt immers een belangrijke beslissing die dag! Maar dan is het wel zo leuk om de dag te eindigen met een heus knalfeest. Jullie huwelijk moet gevierd worden met muziek die iedereen op de dansvloer krijgt. Welke muziek kies je dan? Ga je voor een live band of een coole DJ? Lees hier wat de verschillen zijn en bepaal zelf wat jullie het meeste aanspreekt.

Een podium met een band die live speelt of een DJ die achter zijn apparatuur staat, beide zorgen voor een hele andere sfeer op een feest. Goed dus om je er even in te verdiepen en te begrijpen hoe ze de sfeer bepalen.

Wanneer kies je voor een band?
Een live band op het podium zorgt, nog zonder dat er een noot gezongen is, alleen al door hun aanwezigheid voor een feestelijke uitstraling. Als het feest in een wat grotere zaal plaatsvindt, heb je meteen vulling en hopelijk werkt hun enthousiasme aanstekelijk op je gasten.

Waar je goed op moet letten zodra je voor een band kiest, is hun dansrepertoire. Meestal bestaat je groep gasten uit verschillende leeftijdscategorieën en achtergronden. De band is verantwoordelijk voor zoveel mogelijk floorfillers, mensen op de dansvloer krijgen, inclusief die ooms en tantes en de jongere garde.

Dansbare muziek is een must. Dat klinkt logisch, maar bands spelen vaak graag muziek die ze zelf mooi en leuk vinden om te spelen of zingen. En dat is niet perse aanstekelijk dansmuziek! Het is daarom belangrijk dat ze thuis zijn in verschillende stijlen die elke leeftijdscategorie aanspreken. Een band die moeiteloos alles tussen Uptown Funk en Disco Inferno speelt, krijgt iedereen wel de vloer op.

Of een DJ?
Een DJ is minder zaalvullend met alleen hem- of haarzelf en de apparatuur. Tenzij je kiest voor een DJ compleet met lichteffecten en misschien wel videobeelden op een groot scherm, moet de sfeer vooral van de muziek komen en niet van een gezellige of aansprekende persoonlijkheid op het podium. Maar een DJ kan met opzwepende dansmuziek natuurlijk prima de gasten vermaken en op de dansvloer krijgen. Stem wel van te voren even goed de muziekstijl af die bij de leeftijd en het type gasten hoort. Waarschijnlijk kan de DJ uit ervaring adviseren over muziekstijlen die het ‘goed doen’ op bruiloften.

Een DJ heeft bij uitstek dansbare muziek, en niet alleen uit de huidige top 40. Van Show me love van Robin S, een echte dance classic, kan een hij of zij een hele mooie moderne mix maken. Zo krijg je gegarandeerd je vrienden, tantes, nichten en misschien wel een oom tegelijk op de dansvloer. En mocht de zaal nog niet helemaal overtuigd zijn en slaan nummers niet aan, dan is een DJ meestal snel in staat in te springen en andere muziek uit te proberen.

Kun je niet kiezen? Doe dan allebei!
Weet je het echt niet? Dan zijn er ook nog mogelijkheden waarbij je beide inhuurt. De band voor de intieme sfeer en de DJ voor de opzwepende muziek.

Wat je ook kiest, het is helemaal aan jullie en de keuze is persoonlijk. Belangrijk is dat je goed van tevoren afspreekt welke muziek jullie wel en, belangrijker nog, echt NIET willen. Als je de kriebels krijgt van I will survive, geef dat dan vooral aan!

Foto: Nicolette Mastrangelo

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties