De 3 meest unieke trouwlocaties van Nederland

Jullie gaan trouwen! Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Waarschijnlijk zijn jullie al volop aan het brainstormen over de grote dag. Misschien deed je dat zelfs al toen je nog klein was. Wat hebben jullie in gedachten? Een trouwerij in het lokale gemeentehuis of stadhuis, of juist in een chique kasteel? Hoe dan ook, je wilt dat je huwelijk onvergetelijk wordt en daarbij speelt je trouwlocatie een grote rol. Ter inspiratie hebben we voor jullie meest bijzondere trouwlocaties uitgezocht en op een rijtje gezet. Wedden dat nog niet hadden gedacht aan de volgende locaties?

In een paleis

Wat is er koninklijker dan trouwen in een paleis? Paleis Soestdijk (Baarn) opende in 2013 haar deuren voor paren die een trouwlocatie zoeken. De locatie heeft een rijk verleden, het was namelijk het werk- en woonpaleis van de Oranjes. Koningin Juliana en prins Bernhard waren de laatste bewoners. De authentieke inrichting getuigt hier nog van, zoals kroonluchters, een prachtige vloer en hoge openslaande deuren. In de koninklijke residentie ontvingen ze koninklijke gasten, maar hier kunnen jullie nu dus gasten ontvangen. Waar kun je een huwelijk nou een koninklijker tintje geven dan op een voormalig paleis zelf? Mocht Baarn niet gelegen liggen, dan zijn alternatieven Paleis het Loo (Apeldoorn), Koninklijk Paleis Amsterdam, Het Paleis (Schiedam) of Paleis Stadhouderlijk Hof (Leeuwarden). Hoe dan ook kom je met deze locatie in koninklijke sferen terecht!

In een dierentuin

Jazeker, je kunt trouwen in een dierentuin! Je hebt er misschien niet eens bij stilgestaan dat dat mogelijk is. Het is niet alleen leuk voor jullie, maar ook voor jullie gasten. Voor de reportage mogen bruidsparen soms ook achter de schermen foto’s maken. Zo worden de foto’s nog spectaculairder. Elke dierentuin heeft zijn eigen (of soms meerdere) locaties waar je elkaar het ja-woord kan geven. Denk bijvoorbeeld aan het aquarium of aan een ruimte met uitzicht op de savanne. Dierentuinen die trouwlocaties beschikbaar zijn onder andere Artis (Amsterdam), Diergaarde Blijdorp (Rotterdam), Ouwehands Dierenpark Rhenen, Dierenpark Amersfoort, Burgers’ Zoo (Arnhem), Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek) en Dierenpark Emmen.

In een theater

Een theater heeft een unieke sfeer. De oude geur, de gordijnen bij het toneel en misschien wel een oude houten piano… Op het toneel kunnen jullie je ja-woord geven, daar waar voorheen de sterren van de hemel werden gespeeld. Er zijn theaters met een koninklijke sfeer (zoals Carré in Amsterdam) of antieke sfeer (Theater De Schelleboom, Oosterhout). Alternatieven zijn bijvoorbeeld Tuschinski (Amsterdam) of Theater De Avenue (Breda). Stuk voor stuk prachtige locaties, waar je het huwelijk van je dromen beleefd.

Dan nog dit

En, hebben we de weddenschap gewonnen dat jullie nog niet hadden gedacht aan deze locaties? Met deze trouwlocaties weet je zeker dat je huwelijk onvergetelijk wordt. Houd wel goed rekening met praktische zaken, zoals: entree- en parkeerkosten voor jullie gasten, hoeveel privacy jullie hebben op de trouwlocatie, welke gedeelten van de dag je de locatie kunt huren, of het een officiële trouwlocatie is en wie de ambtenaar van de burgerlijke stand regelt. Hoewel een unieke trouwlocatie regelen waarschijnlijk meer werk is dan een ‘traditionele’ locatie, is het het meer dan waard.

We wensen jullie veel succes en plezier bij het regelen van jullie trouwlocatie!

Plaats een reactie!

  • Sheldon Newport 11-06-2023

    To the bruidslocaties.nl admin, You always provide valuable feedback and suggestions.

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties