De bruidssluier: het mag weer en het staat prachtig

Misschien denk je bij een bruidssluier aan vroege tijden en ouderwetse opvattingen. Dat klopt voor een deel ook wel. Bruidssluiers waren er om het gezicht te bedekken en stonden symbool voor zuiverheid en onschuld. Tot 1965 moesten vrouwen verplicht een sluier dragen als ze in de kerk trouwden. Met de seksuele revolutie en verworven vrijheid eind jaren zestig, verdween dit teken van onderdanigheid. Maar, ze mogen weer! Had je de bruidssluier nog niet overwogen? Laat je dan hier inspireren!

Een bruidssluier maakt je trouwjurk compleet. Ook al ben je nog niet zeker van een bruidssluier, wij raden je aan het toch eens te proberen als je je bruidsjurk gaat passen. Want kies je wel voor een sluier, dan moet hij natuurlijk wel bij je jurk passen. Alles mag, van lang tot kort, klassiek tot een sluier met een knipoog. Of wat dacht je van bedekt met parels of glitters of met een lichte kleur erin? Alles kan en alles mag!

Welke sluiers zijn er zoal?
Allereerst zijn er sluiers van verschillende lengten. Denk aan de sleep van 8 meter van prinses Diana. Laten we er maar van uitgaan dat dat alleen is weggelegd voor koninklijke bruiden met een onbeperkt aantal bruidsmeisjes. Voor de gewone bruiloft zijn er sluiers net zolang als je jurk, tot aan de knie, je vingertoppen (als je je armen omlaag hangt) of de ellebogen. Kortere versies zijn er tot op de schouders of de ‘birdcage’, een sluier die alleen je gezicht bedekt en vintage uitstraalt. Kies welke je mooi vindt. Let er alleen op dat wanneer je verwacht de sluier de hele dag te dragen, hij comfortabel draagt en niet te lang is. Er moet natuurlijk wel ongeremd gedanst kunnen worden!

Welke sluier kies je?
Ook hier heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor fijne of zwaardere kant, met een breed of smal motief bewerkt, of zelfs met parels of glitters. Alles hangt af van de jurk die je draagt en de stijl waar je van houdt. Van chique en klassiek tot hippie met bloemen of boho-stijl à la Kate Moss. Het belangrijkste is dat hij matcht bij je jurk. Denk aan de kanten bloemen in je jurk die terugkomen in de sluier. Je kunt er ook voor kiezen bij een eenvoudige jurk een opvallend model te kiezen en er zo een mooie blikvanger van te maken.

Hoe draag je de sluier?
Er zijn verschillende manier om je sluier te dragen. Dat hangt natuurlijk ook af van het kapsel dat je draagt. Zit je haar in een knot? Dan kun je daar je bruidssluier gemakkelijk in vast maken voor een klassieke look. Draag je je haar los, dan maak je de sluier vast met spelden, een accessoire als een tiara of draag je hem losliggend over je haar volgens de Spaanse traditie. De elegante birdcagesluier is wat kleiner en zet je gemakkelijk vast met spelden.

Neem de tijd om de bruidssluier te passen en uit te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Het is immers een aanzienlijk deel van je budget. Vraag ook eens of je moeder of oma er een gedragen heeft. Wie weet, misschien hangt hij nog in de kast en mag jij hem dragen!

Foto: Joe Chahwan

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties