Doe jij mee aan de ‘unplugged’ bruilofttrend?

Misschien heb je gehoord van deze trend die al een tijdje gaande is: de unplugged bruiloft. Overgewaaid uit de VS waar twee jaar geleden al unplugged weddings werden georganiseerden waar het bruidspaar de gasten vraagt om telefoons en camera’s thuis of in de tas te laten. Het gaat vooral om het maken van foto’s en het uploaden ervan op sociale media voordat het bruidspaar zelf de gelegenheid heeft gehad (professionele) foto’s te verspreiden.
Lees hier waarom je zou overwegen een unplugged bruiloft te organiseren en hoe je het zo aanpakt dat iedereen tevreden is.
De professionele fotograaf weet het echt beter
Het klinkt in eerste instantie misschien wat onaardig en belerend, mobiele telefoons en camera’s thuislaten. Maar er is wat voor te zeggen nu we continu online zijn en de eerste willen zijn die dat leuke kiekje van, in dit geval, het bruidspaar via Instagram deelt. De meeste bruidsparen willen graag zelf de regie houden over de fotografie op hun grote dag, reden waarom ze een professionele fotograaf inhuren. Ook al fotograferen we allemaal meer dan ooit, dat maakt ons nog geen professional die weet hoe het bruidspaar zo gunstig mogelijk belicht wordt en, nog belangrijker, hoe het bruidspaar hun dacht vastgelegd wil hebben.
Even niet online please
Bovendien is het ook op zijn minst gezegd irritant als je gasten de hele tijd online zijn. Want als ze foto’s maken, kunnen ze tussendoor snel nog even de laatste Whatsappjes beantwoorden of de mail checken. Huh? We zouden toch feestvieren met ons als bruidspaar in het middelpunt? En wat dacht je van met andere mensen praten, nieuwe mensen ontmoeten misschien?
Hoe pak je het aan?
Denk jij eraan unplugged te trouwen maar voel je je er nog een beetje ongemakkelijk onder? Lees hier onze tips hoe dit aan te pakken.
1.Geef van tevoren duidelijk aan wat wel en niet de bedoeling is. Vinden jullie het bijvoorbeeld goed dat de gasten wel selfies maken met jullie als bruidspaar? Laat dat dan weten en vermeld tijdens welk deel van de dag (ceremonie of feest) jullie de telefoons graag in de tas zien.
2.Wat altijd goed werkt is een polaroid camera of photobooth. Je gasten nemen daarmee dezelfde dag nog een mooie herinnering mee naar huis.
3.Veel gasten verwachten al snel foto’s na een event en dus ook na een bruiloft. Dat zijn we nu eenmaal gewend sinds sociale media zijn intrede deed. Spreek met je fotograaf een duidelijke deadline af wanneer de foto’s beschikbaar zijn. Ook kun je de fotograaf vragen alvast een kleine selectie foto’s een aantal dagen na het feest online op een speciale website te zetten. Zo is er toch vast wat te bekijken en nog professioneel ook!
Zie je het wel zitten maar vraag je je nu af hoe je deze regel diplomatiek communiceert? Onze tip zou zijn: stop bij de uitnodiging een losse bijlage waarin je je verzoek vast aankondigt. Fluister daarnaast je naasten, getuigen en natuurlijk de ceremoniemeester in dat zij tijdens de feestelijkheden het goede voorbeeld geven en enigszins discreet de mensen die onbewust met hun telefoon rondlopen, erop aanspreken. Zo moet het lukken. Ben je de eerste in je vriendenkring die unplugged gaat? Er zullen er meer volgen!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties