Dromerige Bruidsjurken: de Trends van 2017

Gaan jullie trouwen in 2017? Dan ben je wellicht nog op zoek naar de perfecte trouwjurk! Wil je met jouw trouwjurk helemaal actueel zijn? Zie hier de modetrends voor bruiden van 2017!

Bloemen, vintage en veel stof: je kunt allerlei kanten op als je met jouw bruidsjapon helemaal bij de tijd wil zijn, maar een aantal terugkerende elementen is duidelijk herkenbaar voor 2017.

Ontwerpen van toonaangevende modehuizen gebruiken opvallend veel stof en de jurken worden veelal gekenmerkt door een combinatie van moderne lijnen met vintage vormen. Laat je inspireren door het dromerige trouwseizoen van 2017!

Bruidsjurken van seizoen 2017 uit de collectie van (v.l.n.r.) Temperly London, Yaniv Persy, Reem Acra, Odylyne en Temperly London

Veren en bloemen
Dromen is natuurlijk een voor de hand liggend thema voor bruiloften. Is een bruiloft tenslotte niet een dream come true? Voor 2017 zien we veel ontwerpen die zo uit een droom afkomstig lijken te zijn.

In lijn met het droomthema hebben veel ontwerpers zich voor het seizoen van 2017 laten inspireren door bloemen, die vooral in gehaakte vorm op allerlei jurken zijn terug te vinden. Folklore alom: bruiden worden bloemenkinderen!

Ook veren zijn een terugkerende toevoeging aan menig bruidsjurk; onder andere Temperley London en Inbal Dror maken gebruik van zachte veertjes als omhulling en versiering voor de bruid.

Veel veren en bloemen in de collecties van (v.l.n.r.) Inbald Ror, Temperley London, Naeem Khan, Temperley London en Monique Lhuillier

Stoffen
De crisis lijkt voor een groot deel voorbij en dat zien we terug in het gebruik van veel stoffen in de modewereld. Voor bruidsjurken betekent dat veel lange rokken, met meerdere lagen stof over elkaar heen. Ook voegen veel ontwerpers dit seizoen lange mouwen aan hun jurken toe. Koud zul je het niet hoeven hebben, als je trouwt in 2017!

Tule en kant zijn dit jaar een dankbare stof voor menig ontwerper. Beide stoffen weten de dromerige sfeer perfect neer te zetten, vallen elegant om het lichaam van de bruid en zijn bovendien uitstekend te combineren.

Murad en Wang
Sommige collecties passen extra goed in het modebeeld van 2017. Ontwerpers Zuhair Murad en Vera Wang maken gebruik van alle bovengenoemde stijlkenmerken: tule, bloemen, lange mouwen en veel stof zijn ook in hun prachtige collecties steevast terugkerende elementen.

In de collectie van Zuhair Murad vind je dromerige jurken met veel gebruik van tule. Strakke lijnen gecombineerd met uitwaaierende rokken: deze jurken zijn altijd sexy en extravagant.

Vera Wang is een van de beroemdste ontwerpers voor trouwjurken en ook voor 2017 komt er een aantal prachtige ontwerpen van dit modehuis. Kies je voor een trouwjurk van Vera Wang, dan weet je dat je er elegant en modern uit zult zien. De stoffen zijn prachtig, maar de echte kracht zit ‘m in de detaillering en de afwerking.

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties