10 trouwfilms goed voor bruiloftstress en lachspieren

Aan trouwfilms door de jaren heen is geen tekort. Wat de meesten met elkaar gemeen hebben, is dat ze gemaakt zijn met een knipoog naar het huwelijk en alles wat ermee te maken heeft. Zoals veeleisende (schoon)ouders, bruidsmeisjes die zich niet gedragen, familieleden die je eigenlijk niet op je bruiloft wilt uitnodigen en veel wurgende tradities. Allemaal dankbare onderwerpen voor komische trouwfilms.

Ben je al een beetje zenuwachtig voor je eigen bruiloftsfeest? Bekijk dan een van deze films die in ieder geval je lachspieren ontspannen en je geruststellen: zo erg gaat het bij jou niet worden, echt niet.


1. Four Weddings and a Funeral (1994)
Foto via Daily Mirror

Hugh Grant op zijn best als de verlegen en ietwat stijve Charles in deze grappige komedie. De film werd bekroond met verschillende Oscar-nominaties.

2. Brides Maids (2011)
Foto via Superguide

Bruidsmeisjes die de bruiloft van een van hun vriendinnen tot een succes moeten maken, dat eindigt natuurlijk in een aantal hilarische momenten. Speciale aandacht voor de onsmakelijke scene in de chique winkel waar ze hun jurken gaan passen.

3. Wedding Crashers (2005)

Foto via MBC

Grappen en grollen verzekerd met Owen Wilson en Vince Vaughn in de hoofdrollen op zoek naar leuke meisjes op bruiloften. Totdat eentje een échte leuke dame ontmoet.4. My Big Fat Greek Wedding (2002)
Foto via Netflix

Een echt Amerikaans verhaal over een dochter van Griekse immigranten die zich in een spagaat bevindt tussen Griekse tradities en haar Amerikaanse generatiegenoten. Er is ook een tweede deel gemaakt dat beduidend minder succesvol was.5. My Best Friend’s Wedding (1997)

Foto via Amazon

Een klassieke romantische komedie met Julia Roberts die er achter komt dat haar beste vriend degene is met wie ze wil trouwen. Te laat, want hij staat op het punt met iemand anders te trouwen. Hoe loopt het af? In 2016 verscheen een Chinese remake van deze film.6. Muriel’s Wedding (1994)

Foto via Filmtotaal

Van dezelfde Australische regisseur P.J. Hogan als My Best Friend’s Wedding is deze aangename tragikomedie. Muriel, een ‘lelijk eendje’, droomt ervan te trouwen maar het wil nog niet zo vlotten met een huwelijkskandidaat. De kansen keren als ze haar oude schoolvriendin verandert haar leven. Met veel ABBA-liedjes.7. Monsoon Wedding (2001)
Foto via ScoopWhoop

Deze film gaat over een gearrangeerd huwelijk in India, New Delhi, en alle stress en emoties die daarbij komen kijken van de hedendaagse Indiase familie die tegelijkertijd niet ontkomt aan de Indiase tradities.8. Rachel Getting Married (2008)

Foto via The Octagon

Een film over liefde, wandhoop, vrolijkheid en afgunst. Anne Hathaway heeft voor haar rol als de zus van de bruid die de bruiloft dreigt te verpesten een Oscar-nominatie ontvangen.9. The Wedding Banquet (1993)

Foto via Movie Poster Shop

Een baanbrekende romantische komedie Ang Lee over een Taiwanese immigrant in de VS. Hij woont al jaren samen met zijn vriend. Maar om zijn ouders tevreden te houden en zijn geaardheid te verbergen, gaat hij een schijnhuwelijk met een Chinese vrouw aan. En dan staan op een dag zijn ouders op de stoep..10. Meet the Parents (2000)
Foto via Movies Eventful

Robert de Niro en Ben Stiller vormen een komisch duo als aanstaande bruidegom die van zijn aanstaande, dominante en wrede schoonvader toestemming moet krijgen om te trouwen met zijn dochter. En dat is lastig als je constant moet jokken tegen een oud CIA-medewerker die liegen haat.

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties