Heb jij de mooiste bruiloft? Je kunt er geld mee winnen

In de serie reallifeprogramma’s kun je dagelijks kijken naar Wie heeft de mooiste bruiloft op SBS6. Vier stellen gaan met elkaar de strijd aan om de mooiste bruiloft. De winnaar ontvangt € 5000, een welkom bedrag voor de meeste mensen. Een huwelijksfeest is nou eenmaal een behoorlijke aanslag op je spaarrekening. Toch is het bijzonder dat stellen op een belangrijke en intieme dag als hun huwelijk, voor heel Nederland hun bruiloft én uiterlijk laten beoordelen.

Hoe het werkt
Voor degenen die het programma nog niet kennen: van maandag tot en met donderdag wordt tussen 18:30 en 19:30 uur dagelijks een bruiloft gevolgd en beoordeeld. De jury bestaat uit Maik de Boer en Anouk Smulders, lifestyledeskundigen en presentatoren met blijkbaar veel ervaring op het gebied van bruiloften. Zij geven cijfers voor vijf onderdelen: het aanzoek, de kleding, de ceremonie, de taart & toost, het diner en natuurlijk het feest. Ze zijn de hele dag aanwezig, al is niet helemaal duidelijk of ze de hele dag bij alle onderdelen en speeches zijn. Op vrijdag komen de vier stellen van die week bij elkaar voor een terugblik en wordt de winnaar uitgeroepen.

Behoorlijk strenge beoordeling
De reden dat stellen zich aanmelden, kan er maar één zijn: het geld. Want waarom laat je je anders vertellen dat je jurk wat te strak zit en ‘het er een beetje uitkomt’, dat de ceremonie nogal saai is en het eten niet lekker is? Zo’n jurk heb je als het goed is één keer in je leven aan en die ceremonie ga je ook niet overdoen. Ongetwijfeld heb je een fantastische dag gehad, maar de kritiek lijkt mij als een koude douche na een intense huwelijksdag. Chapeau voor Maik en Anouk trouwens. Het is namelijk best knap hoe dit brave duo op een zo positieve en tegelijkertijd serieuze manier een ceremonie waar ‘echt teveel fout ging’ de grond inboort en doodleuk waardeert met een 5,5.

De gelukkige prijswinnaar
Op vrijdag is het dan zover. De stellen komen allemaal bij elkaar. De jury bepaalt een eindscore op basis van de prijs/kwaliteitverhouding. Er worden nog wat beelden becommentarieerd, wat resulteert in opbouwende maar ook vaak brommerige opmerkingen naar de concurrerende stellen toe. ‘Een wit kort broekje met een polootje op je eigen bruiloft, dat kan echt niet!’ En zo gaat de winnaar met € 5000 naar huis en de tijdelijke roem. We leerden overigens dat de budgetten varieerden van € 6000 tot € 16.000.

Wat mij zo intrigeert, is of je je huwelijksfeest nou organiseert met die € 5000 in gedachten? Want je wint natuurlijk pas achteraf. En hoe ongemakkelijk moet het zijn dat er camera’s draaien op de momenten dat je sterft van de zenuwen, je vader een emotionele speech houdt en dat je als koppel ook nog eens moet poseren om je outfit te laten beoordelen? En dat je twee mensen rond hebt lopen die je op de vingers kijken. Is dat echt € 5000 waard?

Persoonlijk zou ik mijn bruiloft het mooist vinden als die intiem is met mijn liefste en dierbaarste mensen. Dan maar met wat minder budget zonder heel Nederland als pottenkijker!

Foto: Robert Kintner

Plaats een reactie!

  • Audrea Hauk 23-03-2023

    Hello bruidslocaties.nl Webmaster, identical here: <a href="http://695example695.com" rel="nofollow">Link Text</a>

  • Dominick Were 23-03-2023

    Dear bruidslocaties.nl administrator, Thanks for the valuable information!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties