Hoe voorkom je verveelde bruiloftsgasten overdag?

Op je trouwdag wil je niet alleen zelf de meest fantastische dag beleven, ook voor je bruiloftsgasten wens je een dag die ze niet snel zullen vergeten.

Misschien heb jij een strakke planning waarin nauwelijks gaten vallen, maar vaak zijn er voor de gasten wat uurtjes die ze moeten overbruggen. Tussen de ceremonie en het feest als het bruidspaar foto’s gaat maken of als de familie in klein verband luncht of bij elkaar komt bijvoorbeeld. Voor die momenten hebben we wat suggesties op een rij gezet om te voorkomen dat gasten enigszins versuft en verveeld op jullie feest arriveren.

Laat je gasten een videoboodschap inspreken
Om te beginnen kun je een ruimte inrichten waar je gasten een videoboodschap inspreken. Zo heb je twee vliegen in een klap: de gasten hebben de tijd om iets leuks te bedenken en daarna een leuke boodschap in te spreken. En jullie hebben meteen een leuk aandenken!

Marryoke
In dit verband is het ook leuk als gasten samen een videoclip opnemen waarin ze een nummer playbacken. De feeststemming komt er zo al goed in. ’s Avonds tijdens het feest kan iedereen de clip bekijken, hilariteit gegarandeerd!

Een swingende workshop
Oké, gasten denken bij een huwelijksfeest er niet als eerste aan dat ze ook nog aan het werk moeten. Maar een workshop zingen of dansen zorgt ervoor dat voor de gasten het feest ’s middags al begint. Daarbij krijgen ze ook nog de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen. Misschien kunnen ze een dansje instuderen voor het feest ’s avonds?

Hocus pocus pas
Wat altijd goed werkt is een tovenaar die de gasten bezighoudt met verdwijnend bestek, zwevende tafels of een ongelofelijke kaartentruc.

Karikatuurtekenaar
Een karikatuurtekenaar die de gasten tekent, zorgt voor een hoop plezier tijdens de wachtuurtjes. Ook voor het bruidspaar is het leuk tekeningen later terug te zien waarop hun vrienden en familie met een vreemd hoofd staan. Wil je liever realistische tekeningen, huur dan een sneltekenaar in. Deze tekent in een mum van tijd een portret of een situatie.

Omgeving verkennen
Vieren jullie je bruiloft in een mooie omgeving of dicht bij het water? Dan kun je een tocht organiseren om de omgeving te verkennen in een bus, met een huifkar of in een boot.

Proeven?
Een leuke manier om een paar uurtjes om te krijgen, is een proeverij. Dat kan een lokaal product uit de omgeving zijn als honing of kaas. Maar ook een wijnproeverij brengt de stemming er goed in en doet het altijd goed.

Spelletjes voor jong en oud
Tot slot kun je er ook aan denken spelletjes voor volwassenen én kinderen te organiseren. Gezien de nette kleding waar de gasten in lopen, zal het bij beschaafde spelletjes blijven. Maar denk aan een kegelspel, levensgroot 4-op-een-rij of boter-kaas-eieren, een bord met ballonnen en dartpijlen om ze kapot te gooien voor de kinderen en blikgooien (voor iedereen). Deze spellen zijn het leukst om buiten te doen, maar bij slecht weer kan het ook prima binnen georganiseerd worden.

Zeker weten dat met een van deze activiteiten of misschien wel een combinatie ervan, je gasten zich geen moment vervelen en het voor iedereen een onvergetelijke dag wordt!

Foto: Julie Falk

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties