Huwelijksadvies: drie belangrijke vragen volgens Obama

Als je gaat trouwen, sta je waarschijnlijk niet te wachten op goedbedoeld huwelijksadvies. Je weet zelf heel goed waar je aan begint en je hebt geen behoefte aan bemoeienissen van familie of vrienden. Toch is het interessant om te weten hoe stellen die al lange tijd getrouwd zijn en nog steeds blij zijn met elkaar dat doen. En wat ze jonge stellen adviseren om hun huwelijk leuk en interessant te houden. Want, is er een gouden tip?

Of er een nou echt een geheime of gouden tip is voor een langdurig huwelijk, dat weten we niet. Er lopen toch aardig wat relaties spaak, dus als er een recept voor succes zou zijn, zouden we dat niet allemaal gebruiken dan? Als je even googelt, vind je lijstjes met de ‘50 beste huwelijkstips’ of de ‘tien geheimen voor een lang en gelukkig huwelijk’. Het kan geen kwaad ze eens te lezen, er staat altijd wel een waardevol advies tussen dat je ogen opent. Uitvoeren is soms moeilijker.

Een van de meest opvallende huwelijksadviezen komt toch wel van de voormalig Amerikaanse president Barack Obama. Hij is inmiddels al 25 jaar getrouwd met zijn Michelle en samen brengen ze twee dochters groot. Als presidentieel stel zullen ze ongetwijfeld hun ups en downs gehad hebben, reden temeer om te luisteren naar wat hij te zeggen heeft en zijn advies misschien wel ter harte te nemen. Overigens zijn dit wel typisch de vragen die vóór het huwelijk beantwoord moeten worden.

Dan Pfeiffer, Obama’s voormalige hoofd communicatie, schrijft in zijn boek Yes We (Still) Can over een gesprek dat hij had met Obama op de laatste dag in het Witte Huis in 2015. Hij meldde terloops dat hij ging trouwen. Daarop vroeg Obama aan hem of zij de ware voor hem was. Natuurlijk antwoordde Pfeiffer met ‘ja’.

De president vertelde hem dat hij voor iedereen die van plan is te trouwen het advies heeft om zich de volgende drie vragen te stellen, in de hoop dat ze positief beantwoord worden:

Drie vragen
‘Is de persoon waar je mee gaat trouwen iemand die je interessant vindt?’ Klinkt logisch deze vraag, maar wat hij bedoelde is dat je met je aanstaande veel tijd door gaat brengen. Het is dus belangrijk dat je altijd nieuwsgierig zult blijven naar elkaars mening.

De volgende vraag is: ‘Maakt hij of zij je aan het lachen?’ Deze vraag behoeft weinig uitleg. Humor is een belangrijke basis voor iedere relatie, ook, en misschien wel juist, voor het huwelijk. Lachen om elkaar ontspant en maakt blij.

De laatste vraag is gericht op kinderen. Hij vroeg of Dan Pfeiffer en zijn vrouw aan kinderen dachten en of dacht dat zijn aanstaande een goede moeder zou zijn. Waardering voor elkaar als ouder is belangrijk voor een goed huwelijk.

Als we de foto’s op het internet mogen geloven, dan hebben de Obama’s elkaar nog steeds wel iets te vertellen en hebben ze plezier met elkaar. Met andere woorden, het lijkt erop alsof hij weet waar hij het over heeft op het gebied van huwelijksadvies!

Foto: Gunnar Reyr Sigurðsson

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties