In plaats van bruidshakken: bruidsgympen

Elegante schoenen met hakken horen nu eenmaal bij een elegante bruidsjurk. En schoenen zijn nou eenmaal elegant als ze een hak hebben, of dat nu een hoge of lage is. Het is alleen jammer dat veel vrouwen met pijnlijke voeten hun huwelijksdag moeten doorstaan. Van ceremonie tot fotosessie en het diner en feest in de avond. Dat vraagt nogal wat van je onderstel. Het liefst zou je halverwege de dag je lievelingssneakers aantrekken. Dan hebben we nieuws voor je, want de nieuwste trend is: bruidssneakers!

Het is geen sinecure, een hele dag lopen op schoenen met hakjes waar je tenen in knellen. Zeker als het warm weer is en je voeten ook nog eens opzwellen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen halverwege de dag platte schoenen aan te trekken, maar waar je voeten de meeste behoefte aan hebben, zijn rekbare schoenen met een zachte zool. Gympen of sneakers dus!

Je ziet het steeds vaker en niet alleen op huwelijksfeesten: vrouwen die ’s avonds hun schoenen inruilen voor sneakers. Sommige merken springen in op dit fenomeen en ontwerpen stijlvolle sneakers die comfortabel dragen maar er niet als een sportschoen uitzien.

Keds en Kate Spade werken samen
Een goed voorbeeld hiervan is sneakerfabrikant Keds die samen met designerlabel Kate Spade een nieuwe collectie gympen op de markt heeft gebracht. Zij ontworpen speciale bruidsgympen die de perfecte combinatie zijn van comfort met elegantie. Het zijn witte of lichte gympen met een klassieke of stijlvolle touch die niet misstaan bij je trouwjurk en er zelfs een hippe look aan geven. Bijvoorbeeld gympen met parels of bloemetjes die de schoen net wat chiquer maken. Ook zijn er gympen met een hogere zool die lekker lopen maar er ook voor zorgen dat je je jurk niet over de grond sleept. De collectie bestaat uit maar liefst dertig verschillende modellen en stijlen.

Coole Converse
Voor de echte durfal: bij Converse kun je gepersonaliseerde All Stars met een twist laten maken. Bijvoorbeeld met de naam van je aanstaande erop, de trouwdatum of aan andere bruidstekst. Ze zijn er in het wit, maar natuurlijk ook in de bekende Converse-kleuren. Er is ook een model met glanzende Swarovski kristallen en op de hiel het woord Bride. Het leuke van de Converse gympen is dat ze ook voor mannen zijn en de bruidegom er cool bij kan lopen!

Tover jouw favo sneakermerk om in een bruidssneaker
Overigens kun je natuurlijk alle sneakermerken die mogelijkheden hebben om je schoenen te personaliseren, zo aanpassen dat ze geschikt zijn voor je bruidsfeest. Ze bieden niet perse bruidssneakers aan, maar door bijvoorbeeld je trouwdatum erop te laten vermelden, jullie beider initialen of een persoonlijke tekst die met jullie huwelijk te maken heeft, heb je zomaar een bruidssneaker van een van je favoriete merken. Heb je meer tekst? Dan kun je er zelfs voor kiezen op elke schoen iets anders te zetten.

Houd in alle gevallen wel rekening met een levertijd van soms wel vijf tot zes weken. Begin op tijd met je ontwerp zodat je zeker bent van je fijnste bruidssneaker!

Foto: Grant Williamson

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties