Laat de bruidsmeisjes stralen op jullie trouwdag!

In veel films lijken bruidsmeisjes vooral bedoeld om de bruid er nóg mooier uit te laten zien. And not in a good way; maar al te vaak zijn de jurken van de bruidsmeisjes zó lelijk gekleed, dat je je afvraagt waarom ze ooit ja hebben gezegd tegen deze verder zo eervolle taak. Wat de bruid ook aanheeft, op deze manier is ze in ieder geval altijd de mooiste op ‘haar’ dag…

Dit kan ook anders! Hierbij een aantal nuttige tips om ervoor te zorgen dat ook de bruidsmeisjes kunnen stralen op jullie trouwdag.

Duidelijke richtlijnen
Je kunt ervoor kiezen ieder bruidsmeisje een andere look te geven of het ensemble juist volledig te laten matchen. In beide gevallen is het verstandig om duidelijke richtlijnen te overleggen. Geef je bijvoorbeeld enkel de hint ‘doe iets leuks met roze’, dan is de kans niet gering dat het een rommelig allegaartje wordt, waarschijnlijk nog flink met elkaar vloekend ook. Tenzij dat natuurlijk jouw bedoeling is…

Bruidsjurk als uitgangspunt
Natuurlijk laat je de bruidsmeisjes niet in witte trouwjurken paraderen. Maar een knipoog naar de bruidsjurk zorgt voor een mooi, verzorgd geheel en zal jullie trouwfoto’s een extra professionele uitstraling geven. Zijn er bijvoorbeeld veren of bloemen verwerkt in de jurk van de bruid? Laat die dan terugkeren in de jurken voor de bruidsmeisjes. Kleuraccenten of verwijzingen naar de vorm van de trouwjurk, zijn ook mooie manieren om de bruidsmeisjes en de bruid bij elkaar te laten aansluiten.

Wees origineel
Al te vaak worden bruidsmeisjes in standaard jurken uitgedost die zó standaard zijn, dat ze niemands figuur goed doen. Soepjurken. Ontwerpen zoals deze zijn erg voorzichtig en daarmee ook erg saai. En daar is uiteindelijk natuurlijk niemand blij mee. Vooral veel gezien: paars of paarstinten, al te veel strikjes en rare ornamenten, en variaties van (fel)roze. Wijk af van deze sombere trend en kies voor een originelere bruidsjurk voor jouw begeleiders naar het altaar!

Eenheid of uniciteit?
Je kunt er voor kiezen de bruidsmeisjes volledig gelijk te kleden; een symbolische verwijzing naar hun gelijke rol in de ceremonie en naar het feit dat ze eensgezind achter jullie huwelijk staan. Maar je kunt er ook voor kiezen, iedere jurk op elk meisje af te stemmen. Ze zullen allemaal een ander figuur hebben en een voorkeur voor verschillende tinten. De eenheid kun je desgewenst laten terugkomen in de detaillering of andere verwijzingen. Waarschijnlijk vinden veel bruidsmeisjes deze optie zelf het prettigst.

Let op het jaargetijde en de omgeving
Trouwen jullie in de zomer of in de herfst? Ieder seizoen heeft zijn eigen charme en het kan een extra effect geven om de jurken hierop af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor extra fleurig in de lente, of oranjerode tinten in de herfst. De omgeving of de bruidslocatie waar jullie trouwen, kan ook een goede inspiratiebron zijn. Een kasteel kan uitnodigen tot een prinsessenjurk, een beachclub juist tot een luchtiger ontwerp.

Maak een mood board
Lees je in in de modebladen, kijk eens op Instagram en Pinterest of ga gewoon eens foto’s maken op straat bij mooi weer. Verzamel wat je mooi of interessant vindt en breng het samen op een mood board of in een plakboek. Hieruit kun je een mooie stijl voor jullie trouwdag destilleren. Vervolgens kun je dan elementen kiezen voor de jurken van de bruidsmeisjes. En eventueel ook meteen voor allerlei andere aspecten van jullie trouwdag, zoals de aankleding en accessoires.

Wat je ook doet, het is jullie dag! Vind jij het leuk om jouw bruidsmeisjes geheel gelijk te stylen in draken van jurken omdat dat ‘er nu eenmaal bij hoort’? Of geef je liever een origineel statement af met jouw keuze voor de jurken? Het kan allemaal! Want het leuke aan de jurken voor de bruidsmeisjes, is dat hier alles mogelijk is, daar waar de bruidsjurk meestal moet voldoen aan allerlei vastomlijnde wensen en regels.

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties