Organiseer een verrassingsbruiloft en verras je gasten

Toegegeven. Je moet er lef voor hebben: je nietsvermoedende gasten onverwachts trakteren op jullie bruiloft. Genodigden denken gezellig met jou je dertigste verjaardag te vieren. Maar opeens verschijnen jullie daar in trouwtenue vergezeld van een trouwambtenaar. Gedurfd en spectaculair! Zou jij een verrassingsbruiloft organiseren? Lees hier de voors en tegens van een verrassingsbruiloft.

Niet iedereen is even blij
Een vriendin werd een tijdje geleden uitgenodigd voor een promotie van een collega. Na het officiële gedeelte ging de promovenda even de ruimte uit om vervolgens terug te komen in een bruidsjurk. Weliswaar geen witte, maar wel een chique feestjurk. Bovendien droeg ze een boeket in haar handen, dus het was duidelijk dat ze diezelfde dag in de echt verbonden zou worden.
Zoals het op veel verrassingsbruiloften verloopt, zijn er mensen die blij verrast zijn en het hilarisch vinden. Maar er zijn ook mensen die niet helemaal van de schok bekomen. In dit geval was het de zus van de bruid die er niet gelukkig mee was dat ze nergens van wist. Saillant detail: een van de redenen voor dit koppel om onverwacht in het huwelijk te treden, was juist de zus die nogal dominant en bemoeizuchtig bleek te zijn. Dat was nu voorkomen.

Waarom zou je het wel doen?
Er zijn een aantal redenen waarom je zeker moet overwegen een verrassingsbruiloft te organiseren. Een daarvan is als je het niet ziet zitten lang van tevoren bezig te zijn met het organiseren van je huwelijksfeest. Als het jou puur en alleen gaat om de liefde te vieren met een kleine groep dierbare mensen, dan is dat een prima reden om je gasten te overrompelen. Je wekt geen verwachting bij je gasten over kleding, cadeaus of zelfs speeches of optredens. Je creëert zo een relaxte sfeer op je feest.
Bovendien nodig je uit wie je wilt. Kondig je lang van tevoren je huwelijk aan, dan zijn er altijd familieleden, buren of collega’s die een uitnodiging verwachten terwijl jij dat misschien helemaal niet van plan bent. Vier jij een ‘gewoon’ kleinschalig feestje voor je verjaardag? Dan weet niemand ervan en is er geen vuiltje aan de lucht.

Waarom zou je het niet doen?
Een voor de hand liggende reden om je huwelijk wel aan te kondigen, is de teleurstelling bij de ouders of beste vrienden en vriendinnen. Sommige mensen willen graag betrokken worden bij de voorbereiding, meegenieten van de feestvreugde vooraf en delen in het gelukkige gevoel. Vooral voor ouders kan een huwelijk van een van hun kinderen een mijlpaal zijn. Daar niet over geïnformeerd worden, kan hard aankomen. Bedenk daarom voordat je daadwerkelijk tot een verrassingsbruiloft overgaat of je je dierbaren er niet teveel mee teleurstelt.
Hou er ook rekening mee dat je, naast de trouwambtenaar en de catering, nog wel wat organisatie om handen hebt. Want natuurlijk wil je je naaste familie en beste vrienden er wel bij hebben. Je zult er dus voor moeten zorgen dat ze er zijn en in het geniep eventuele afspraken die ze hebben afzeggen. Dat kan lastig zijn, maar is niet onoverkomelijk.

Tip
Overweeg je familie en vrienden te verrassen met jullie huwelijk? Bedenk dan of je een ceremoniemeester wilt vragen die je helpt. Hij of zij is de enige die ervan mag weten, maar kan er wel voor zorgen dat iedereen die uitgenodigd is ook daadwerkelijk komt en dat op de dag zelf alles op rolletjes loopt. Getuigen kun je Van tevoren inlichten, maar ook hen kun je heerlijk overrompelen!

Foto: blavou.co

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties