Originele DIY: bedenk en maak zelf je bruidstaart

Ben jij een DIY-er? Heb je er dan al eens aan gedacht je eigen bruidstaart te maken? Klinkt misschien ambitieus, stressvol en niet haalbaar, maar met een zelf gemaakte bruidstaart kun je bij je gasten niet meer stuk. Bovendien werkt het voor sommigen aanstaande bruiden of bruidegoms therapeutisch om iets met de handen te doen in de aanloop naar de grote dag.

Steeds vaker doen bruidsparen aan ‘DIY’ voor hun huwelijksfeest. Het is origineel, leuk om te doen en je bespaart er vaak ook nog eens geld mee. Lees onze tips.

1. Hou het simpel
Heb je na ampel beraad bij jezelf en je aanstaande besloten dat je de bruidstaart helemaal zelf gaat verzorgen, kies dan voor een eenvoudig recept. Ook al ben je van nature een getalenteerde banketbakker en kunnen de deelnemers van Heel Holland Bakt nog een puntje zuigen aan jouw creaties, toch is het verstandig het simpel te houden. Helemaal ontspannen zul je voor je huwelijksdag niet zijn. Maak het jezelf niet te moeilijk door te kiezen voor exotische vruchten, ambachtelijke fondantbloemen of andere zenuwslopende bedenksels. Een mislukte bruidstaart omdat je het hoofd niet helemaal koel houdt, is niet wenselijk.

2. Probeer hem eerst zelf uit
Deze klinkt voor de hand liggend, maar door tijdgebrek of omdat je met je hoofd ergens anders bent, zou je het kunnen vergeten: maak eerst een proefversie! Maak precies het formaat dat je tijdens de bruiloft nodig hebt, zodat je voor de definitieve versie exact dezelfde hoeveelheid ingrediënten kunt gebruiken. Want daar gaat het vaak mis bij recepten. Andere hoeveelheden kunnen de smaak net ietsje anders maken dan je verwacht had.

3. ‘Een goede voorbereiding…’
Als je tevreden bent over je proefversie, bereid je dan goed voor het echte werk. Koop de ingrediënten niet op de dag voor het feest in, maar doe dat zo lang mogelijk van tevoren. Eventueel vers fruit kun je bestellen bij de plaatselijk groenteboer, zodat je zeker bent dat je alles hebt wat je nodig hebt en van goede kwaliteit. Sommige taarten kun je zelfs al voor een deel een paar dagen van tevoren maken. Denk aan een cake- of biscuitbasis, die kun je zelfs in de vriezer bewaren. Hetzelfde geldt voor de decoraties, een precisiewerkje dat stress op kan leveren. Als je ze goed, luchtdicht bewaart dan kun je deze gemakkelijk al eerder maken.

4. Het gaat eigenlijk alleen om de decoratie
Vind je het toch een beetje spannend? Richt je aandacht vooral op de decoratie. Een cake of de topping die niet helemaal gaaf is, valt helemaal niet op als je mooie bloemen, mooi gedecoreerde frambozen of andere trouwdecoratie op de taart legt. Die gaat sowieso de meeste indruk maken.

5. Doe het alleen als je er plezier van hebt
Als laatste, maar niet onbelangrijk: ga deze DIY-klus alleen aan als je het doet omdat je het leuk vindt. Is de reden om zelf te bakken dat je geld wilt besparen maar heb je helemaal geen ervaring met taarten bakken? Doe het dan niet. Vraag iemand anders uit je vriendenkring of je familie of laat desnoods het hele taartenidee varen.

Wij zeggen vooral: ga ervoor!

Foto: Craig Edwards

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties