Webmasterwebmaster

Pas jij in je bruidsjurk?

Je gaat trouwen. Gefeliciteerd!

Zodra de verlovingsring om je vinger is geschoven, komen er veel dingen op je af. Want om dit heuglijke feit te vieren moet er veel geregeld worden.

Voor vrouwen is de bruidsjurk vaak het eerste waar aan gedacht wordt. Velen dromen jarenlang over de perfecte jurk dus het is heel belangrijk dat de bruidsjurk met de allergrootste zorg wordt uitgekozen.

Op de grote dag wil je er natuurlijk mooi uitzien want de bruidsfotograaf zal jou en je geliefde voor eeuwig vastleggen in een prachtige fotoalbum.

Daarom wordt er op een huwelijksdag extra aandacht besteed aan het uiterlijk. Niet alleen je make up en kapsel moet goed zitten. Het kan ook zijn dat je graag wat slanker wilt zijn zodat de jurk mooier valt.

Wellicht wil je slechts een aantal kilo’s kwijt. Maar het zou ook kunnen dat je veel gewicht moet verliezen om in de jurk te passen zoals jij altijd al gedroomd had.

Begin op tijd
Als je voor je bruiloft wilt afvallen dan is het verstandig om hier ruim op tijd mee te beginnen. Indien je 5 kilo kwijt wilt raken, dan zou je bijvoorbeeld twee maanden voordat je de jurk voor de tweede keer gaat passen, beginnen met diëten.

Echter, als je grotere plannen hebt en meer gewicht wilt verliezen, dan is het raadzaam om hier minstens een half jaar van te voren te starten met afvallen. Een crashdieet is in dit geval zeker niet aan te bevelen want het gaat je alleen maar stress opleveren.

Tijdens de eerste afspraak om de bruidsjurk te passen worden de maten afgestemd op je huidige figuur. Bij de tweede pasafspraak wordt de jurk nogmaals opgemeten. Ben je in de tussentijd afgevallen dan kan de jurk weer op maat gemaakt worden.

Vertel de verkoopster bij de eerste pasafspraak wel dat je van plan bent om af t vallen. Op deze wijze kan ze je beter adviseren bij de keuze van jouw droomjurk.

Hoe kan ik snel afvallen?
Afvallen kan op verschillende manieren. Wil je in een korte tijd snel afvallen, dan kun je het beste een koolhydraatarm dieet volgen. Dit betekent dat je voor een bepaalde periode geen brood, aardappelen, rijst of pasta meer mag eten.

Dit kan wellicht heftig in de oren klinken maar koolhydraatarm eten is lekkerder dan je denkt. Tegenwoordig zijn er vele heerlijke koolhydraatarme recepten beschikbaar, zoals het 7x7 Afslank receptenboek van Jasper Alblas. Hij adviseert maar liefst zeven eetmomenten per dag, dus je hoeft niet bang te zijn om honger te lijden.

Wanneer je een hekel hebt aan diëten, en toch graag enkele kilo’s kwijt wilt, dan is een paleodieet geschikt. Paleo is eigenlijk geen dieet, maar eerder een levenswijze waarbij je alleen voedingsmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten nuttigt.

Bij Paleo wordt vooral gekeken naar de levensstijl van de oermens die destijds van de jacht en natuur leefde. Het draait hier niet om calorieën tellen. De nadruk ligt vooral op wat je eet.

Bereik een maximaal effect
Door naast je dieet te gaan sporten, zul je veel sneller resultaten behalen. Het beste wat je kunt doen is een combinatie van kracht- en cardio-oefeningen. Door aan zware krachttraining te doen gaat je lichaam meer spiervezels aanmaken. Deze extra spiermassa voorkomt dat je vetreserves gaan groeien. Tegelijkertijd zorgen spieren ervoor dat je sneller vet gaat verbranden, ook in ruststand.

Als je daarnaast cardio-oefeningen gaat doen, zoals hardlopen of een groepsles volgen op de sportschool, dan zul je merken dat je kleren snel losser gaan zitten. Op deze wijze kun je wel 2 tot 3 kilo vet per week verliezen. Uiteraard kan de situatie per persoon verschillen.

Wees aardig voor jezelf
Wees in deze periode ook weer niet al te streng voor jezelf en probeer vooral te genieten van deze bijzondere tijd. Er zullen ook dagen zijn waarbij je veel lekkere dingen gaat proeven. Gun jezelf deze eetmomenten en laat het je vooral smaken.

Kortom, wil je goed in je droomjurk passen dan is het zeker verstandig om op tijd te beginnen. Zo heb je extra speelruimte over om tussendoor te kunnen snoepen en kun je optimaal genieten van de voorbereidingen van je huwelijksdag!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties