Pijnloos op hoge hakken je bruiloft door

Draag jij graag hoge hakken tijdens je huwelijksdag? Dat is ook voor een doorgewinterde hakkendraagster niet altijd een gemakkelijke opgave. Door het vele staan en soms lopen over wiebelige paadjes krijgen je voeten nogal wat te verduren. Zwellen, schuren en blaren zijn de horrorscenario’s voor een dag op hoge hakken. Wij geven je daarom een aantal tips zodat je zo pijnloos mogelijk jouw dag doorkomt op je prachtige high heels!

Je hebt je droomschoenen uitgezocht: mooie, elegante schoenen met een best wel hoge hak. Feit is dat je lichaamsgewicht bij het dragen van hoge hakken niet op je hele voet berust en dat je andere spieren aanspreekt dan je doorgaans gewend bent. Dat verklaart waarom je halverwege de dag je schoenen het liefst uit zou willen trekken. Ook je knieën krijgen meer te verduren. Bovendien kunnen nieuwe schoenen als ze niet ingelopen zijn ook nog eens blaren veroorzaken. Dit is wat je kunt doen om je dag niet door je prachtige schoenen te laten verpesten.

Kies de bruidsschoen die bij jou past
Het lijkt een open deur, kies geen stiletto’s van 14 cm als je in het dagelijks leven nooit op hakken loopt. Laat je adviseren in schoenenzaak. Zij bekijken samen met jou wat je maximale hakhoogte is. Ook de stabiliteit die je kiest is van belang. Een fijngevormd sandaalmodel geeft minder steun dan bijvoorbeeld een dichte schoen of een met een plateauzooltje. Neem de tijd om ze uit te proberen en kies naast uiterlijk ook voor comfort.

Hoe ziet je dag eruit?
De keuze voor je schoenen wordt mede bepaald door je daginvulling. Als je het grootste gedeelte zittend doorbrengt, dan is vanzelfsprekende de keuze voor je schoenen al gemakkelijker. Maar die kans is klein. Meestal breng je de dag lopend en staand door. Bedenk goed of er ongelijke paadjes of weggetjes zijn die je lopend af moet leggen en waar je misschien wel je schoenen op aan moet passen. Niets is zo onelegant als zwikkend over een pad met keien lopen!

Schoenen inlopen helpt echt
Neem de tijd om je schoenen goed in te lopen. Ze worden soepeler en gaan vast naar jouw voet staan zodat je op de je huwelijksdag blaren voorkomt. Bovendien kun je ook al oefenen met elegant en rechtop lopen zonder te zwikken. Knieën van het slot, borst vooruit, ontspannen en rechtop staan geeft je een mooie houding vol zelfvertrouwen.

Voor de zekerheid
We hopen het niet, maar mocht het toch een erg lange dag worden, neem dan het zekere voor het onzekere. Voorkomen van ongemakken en pijnlijke voeten kun je door een inlegzooltje te gebruiken voor extra steun. Talkpoeder in je schoenen of blote voeten in plaats van panty’s voorkomt glijden in je schoenen. Ben je er niet gerust op? Stop wat blarenpleisters in je tas of, voor als je voeten echt even rust nodig hebben of gezwollen zijn, trek dan je hippe bruidsgympen aan.

Wij moedigen hoge hakken vooral aan. Ze maken een elegante trouwjurk helemaal af en als je een beetje oefent, ga je vol zelfvertrouwen de mooiste dag van je leven door!

Foto: Barry Lenard

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties