Samenwonen en trouwen: wanneer zijn stellen op hun gemak?

Als je elkaar net kent en nog volop in het datingproces zit, hou je sommige gewoonten liever nog even voor jezelf. Bang dat je je potentiële aanstaande meteen afschrikt met je comfy sloffen , slechte eetgewoonten of vreemde badkamerrituelen. Er worden complete onderzoeken gedaan naar de tijd die het stellen kost voordat ze zich zo op hun gemak bij elkaar voelen dat ze ongegeneerd in hun nakie rondlopen of de naar de wc gaan zonder de deur op slot te doen.

Natuurlijk zijn we niet allemaal hetzelfde en zijn er mensen en stellen die geen enkel schaamtegevoel kennen. Die maken zich niet druk hoe ze er ’s ochtends uitzien als ze net uit bed komen en in hun oude pyjama slapen die zo lekker zit. Maar het zal niemand verbazen dat de meesten onder ons toch graag eerst wat meer zekerheid willen hebben over onze nieuwe partner voordat we ons helemaal laten gaan.

Een onderzoek onder duizend mensen uitgevoerd door Mattress Advisor laat zien dat er verschil is tussen mannen en vrouwen. Het blijkt dat mannen zich sneller op hun gemak voelen bij hun partner dan vrouwen en zich dus eerder laten gaan.

Zo schijnen mannen er gemiddeld bijna drie maanden over te doen voordat ze zich op hun gemak voelen wanneer ze naakt rondlopen of slapen met een nieuwe partner. Een vrouw doet daar nog eens een maand langer over.

Helemaal gênant is het als je een nachtbeugel in moet om je schuivende gebit in toom te houden. Mannen doen er nog geen half jaar over om dat zonder schaamte te doen, vrouwen durven pas na bijna negen maanden het doorzichtige kapje in te doen. Begrijpelijk, dat dan weer wel.

Eén ding waarvan blijkt dat mannen en vrouwen op hetzelfde niveau zitten, is dat ze er een kleine vijf maanden over doen om hun partner te vertellen dat hij of zij te hard snurkt. Blijkbaar hebben we liever een tijdlang een slapeloze nacht dan dat we de ander aanspreken of oncharmant snurkgedrag.

Er is een activiteit waar we allemaal het langst over aarzelen voordat we deze zonder gêne in het bijzin van onze geliefde doen: naar de wc gaan en dan gaat het vooral om die grote boodschap. We doen er gemiddeld zeven maanden over voordat we ons overgeven. Em ja, we snappen natuurlijk dat deze menselijke basisbehoefte eerder afstoot dan opwindt in die eerste maanden.

Zo zijn er talloze gewoonten en behoeften die soms gewoon moeten gebeuren, maar die je liever toch bewaart voor je momentje alleen of als je elkaar al wat langer kent. Wanneer het vertrouwen er is dat je vriend of vriendin niet totaal afgeknapt de benen neemt en je elkaar volledig vertrouwt.

De andere kant ervan is dat wanneer je deze dingen allemaal wel zonder schaamte doet waar je partner bij is, het wel snor zit met je relatie. Per ongeluk een windje laten in het bijzijn van hem of haar zonder dat je je hoeft te schamen, geeft een gevoel van vrijheid en samen het leven en alles wat daarbij hoort delen. Fijn toch?

Foto: Cathy McCray

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties