Tips voor het kiezen van een origineel huwelijkscadeau

Op een dag valt er een chique envelop opje deurmat met goed nieuws. Je bent uitgenodigd voor een huwelijk! Ontzettend leuk dat het bruidspaar jou er graag bij wil hebben op hun mooiste dag. Maar wat geef je ze eigenlijk als persoonlijk geschenk? Hierbij een aantal originele ideeën voor een huwelijkscadeau.

Het kiezen en geven van een huwelijkscadeau
Wanneer een van je familieleden of vrienden trouwt wil je graag een onvergetelijk huwelijkscadeau geven. Maar het vinden van een origineel huwelijkscadeau kan aardig wat tijd in beslag nemen. Hou bij de keuze van een geschenk rekening met de smaak van het huwelijkspaar. Waarschijnlijk ken je ze aardig goed, dus weet je ongeveer wat ze mooi vinden. Dit maakt het iets makkelijker om een passend geschenk te vinden. Een paar andere regels rondom het huwelijkscadeau:

- Als het huwelijkspaar een wensenlijst heeft opgesteld, kies je daarvan een mooi cadeau. Ze hebben de lijst immers niet voor niets.
- Het huwelijkscadeau hoeft niet ontzettend duur te zijn. Geef alleen een geschenk dat past binnen je budget. Geef je met een groep? Dan kun je samen een iets groter cadeau geven.
- Huwelijkscadeaus worden doorgaans niet gegeven op de receptie of het huwelijksfeest. Meestal worden alle cadeau’s tegelijkertijd bezorgd aan het adres van het pasgetrouwde paar.

Boek vol mooie herinneringen
Geen enkel cadeautje is origineler dan wanneer je het zelf maakt. Zo is het geven van een herinneringsboek misschien een leuk idee. Verwerk bijvoorbeeld alle mooie momenten die je hebt meegemaakt met het bruidspaar in een boekje. Wie weet komen er nog een hoop grappige herinneringen naar boven drijven! Eventueel zou je andere familieleden of vrienden van het gelukkige stel kunnen vragen of ze ook een stukje in het boek willen schrijven. Met een paar mooie foto’s, tekeningen en anekdotes geef je het huwelijkspaar een schitterend cadeau die ze niet snel zullen vergeten.

Cadeautjes met foto’s
Met een beetje creativiteit en photoshop geef je een origineel tintje aan standaard cadeau’s. Met foto’s kun je tegenwoordig allerlei kanten op. Zo smaakt een goede wijn of een doosje bonbons nog beter door er een leuke foto van het bruidspaar op te verwerken. De bijzondere etiketten zullen ze ongetwijfeld niet snel weggooien. Of wat dacht je van een taart in hartenvorm met een mooie foto en tekst? Het gelukkig getrouwde stel vindt het ongetwijfeld om te smullen!

Originele accessoires voor in huis
Spulletjes voor in huis doen het altijd goed als huwelijkscadeau. Sommige stelletjes zijn bijvoorbeeld pas net verhuist, en kunnen nog wel wat hulp gebruiken bij de inrichting. Nieuw servies of handdoeken doen het altijd goed, maar je kunt het ook persoonlijker maken. Een accessoire voor in huis met een foto van het bruidspaar wordt ongetwijfeld gewaardeerd. Eventueel kun je er ook een mooie tekst aan toevoegen. Je zou bijvoorbeeld een deurmat of huisnaambordje met foto en naam van het bruidspaar cadeau kunnen doen. Zo zien ze jouw geschenk elke dag. Of geef ze een origineel dekbedovertrek of kussen met foto cadeau. Als het huwelijkspaar al kinderen heeft, is een foto van het hele gezin altijd mooi.

Koffers voor op huwelijksreis
Na een prachtige huwelijksdag is het voor veel stelletjes tijd om op ‘honeymoon te gaan’. Een huwelijksreis is natuurlijk niet compleet zonder een mooie koffer. Het is een leuk huwelijkscadeau die ook de komende jaren veel gebruikt kan worden. Met een mooie foto of tekst op de koffers maak je de spullen bovendien herkenbaar. Erg handig wanneer ze voor de kofferband staan te wachten. Bovendien is de kans erg klein dat ze koffer over het hoofd zien of kwijtraken. Uiteindelijk beleeft het pasgetrouwde paar hopelijk een prachtige huwelijksreis, met jouw koffers in hun kielzog.

Cadeaumand vol fijne producten
Misschien zie je door het grote aanbod aan huwelijkscadeaus door de bomen het bos niet meer. Wordt het de lekkere fles wijn, de badlakens of toch de koffers? Bepaalde producten kun je prima met elkaar in een speciale cadeaumand stoppen. Stop hierin allemaal spulletjes waar het bruidspaar dol op is. In combinatie met een mooie fotocollage of huwelijksboek ziet de mand er ongetwijfeld geweldig uit. Of maak een cadeaumand voor een huwelijksreis of weekendje weg. Zo kunnen ze een fles champagne, bonbons en badschuim ongetwijfeld goed gebruiken voor een flinke portie romantiek!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties