Trouwen in de zomer – wat een feest!

De zomer komt er weer aan, een goede periode voor bruiloften. Al was het maar dat je als bruid niet bibberend rondloopt in je trouwjurk. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Een feest geven in de zomer biedt voordelen: je kunt bijvoorbeeld de trouwceremonie buiten plaats laten vinden. Misschien kies je zelfs een korte trouwjurk en vermaken je gasten zich heerlijk in de buitenlucht, genietend van de zomerkleuren en al die feestelijk, gekleurde zomerdrankjes. Laat je inspireren voor je zomerbruiloft!

Wat kun je zoal doen om van je bruiloft in de zomer een echt zomers feest te maken? Wij geven je wat suggesties.

Luchtige korte trouwjurk
Ben je niet zo van de lange jurken? Dan kun je in de zomer prima kiezen voor een korte trouwjurk. Laat je benen zien met een jurk tot op de knie bijvoorbeeld. Lekker luchtig en zomers en je mooie trouwschoenen zijn met een korte jurk goed te zien!

Ceremonie in de buitenlucht
Het is een beetje een risico in Nederland, dat geven we toe. Maar er zijn genoeg locaties in Nederland waar je je bruiloft en de ceremonie buiten kunt organiseren en waar je bij slecht weer het feest binnen voort kunt zetten. Informeer je van tevoren hier goed over. Je kunt ook als je het risico wilt spreiden, kiezen voor een combinatie: de ceremonie binnen en het feest buiten. Een andere mogelijkheid is een tent neerzetten waar iedereen inpast mocht het weer niet meezitten.

Kleurige en fleurige drankjes
Een reden om je feest buiten te vieren, zijn de feestelijke drankjes met mooie kleuren die bijna als decoratie dienen. Denk aan kleurige cocktails, maar ook aan fruitsappen of waterkannen met fruit. Vrolijke en aantrekkelijke drankjes die een tropisch gevoel geven.

Bijzondere aankleding van je feest
Vier je je feest buiten, dan heb je veel manieren om de locatie romantisch en gezellig aan te kleden. Denk aan lampjes of lampionnen in de boom die, als de avond valt, voor een hele knusse sfeer zorgen. Kleurige bloemen op tafel doen het altijd goed.

Zomerse accessoires
Die kleurige bloemen kun je ook verwerken in je bruidsboeket. Een fleurig boeket dat mooi afsteekt bij je jurk staat prachtig. En wat dacht je van je kapsel? Vraag je kapper voor een zomerse hairdo, misschien wel met bloemen erin. Voor je voeten neem je voor tegen het einde van de dag elegante slippers mee, dat kan gemakkelijk. Een weldaad voor je voeten na een dag hoge hakken.

Voor de kinderen een ijscokar
Altijd een succes is een ijscokar voor als de jonge gasten. Het staat gezellig en papa en mama hebben geen omkijken naar hun kroost meer.

Slippers voor je gasten
Niet alleen voor jezelf, maar ook voor volwassenen kunnen de voeten aan het einde van de middag gaan opspelen. Een manier om dat te voorkomen is al je gasten slippers aan te bieden. Zet ergens een mand neer of een kast waar je gasten gemakkelijk hun schoenen even om kunnen wisselen.

Last but not least voor ’s avonds
Maak een kampvuur of installeer een aantal vuurkorven. Deze zijn niet bedoeld om met zijn allen omheen te zitten en liedjes te zingen (mag wel), maar zorgen gegarandeerd voor een gezellige sfeer.

Mocht je een bruiloft in de zomer overwegen, maak er dan een heus zomers feest van. En vergeet niet de parasols en de waterballonnen voor de kinderen voor als het toch echt heel tropisch wordt!

Foto: Nunta

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties