Webmasterwebmaster

Het locatiegesprek; do’s & don’ts

U heeft druk gezocht naar een bruidslocatie. U heeft alles afgewogen, een shortlist gemaakt en u weet nu waar u wel eens een bezoekje zou willen brengen.

Hier geven wij u de do’s & don’t mee voor tijdens een locatiegesprek. En nog enkele kleine tips onderaan waar u rekening mee moet houden!

1. Vraag niet direct een gesprek aan bij uw eerste-keuze locatie.
Gesprekken zijn vermoeiend, duren lang en nemen veel avonden of dagen van u in beslag die u ook kan besteden aan het organiseren van de bruiloft. Vraag daarom alleen een gesprek aan bij de locatie die op uw nummer 2 staat. Zo krijgt u een idee van deze locatie én kunt u oefenen voor vervolggesprekken. Achteraf komt u er misschien achter dat u nog veel meer vragen had die u nu niet gesteld heeft, of had u toch even rustig zelf willen rondlopen waar u nu niet de mogelijkheid toe had.

2. Vraag een gesprek bij uw #1 droomlocatie aan.
Heeft u geoefend bij een locatie? Vraag dan een gesprek aan bij de locatie die u het allermooist lijkt. Stel alle vragen waar u niet aan heeft gedacht tijdens het eerste gesprek en zorg dat u alles weet wat u graag wilde weten.

3. Vraag nogmaals een gesprek aan bij de locatie
Heeft u 1 gesprek gehad? Dan heeft u waarschijnlijk een offerte mogen ontvangen van de locatie waar u wensen in staan en de prijs die u hiervoor zou gaan betalen. Maar waarschijnlijk heeft u in de tussentijd al meer ideeën opgedaan en wilt u wellicht toch iets veranderen in de offerte. Als de locatie het belangrijk vindt dat uw huwelijk de droomhuwelijk wordt die u voor ogen heeft, dan zullen ze dit geen probleem vinden. Weet u ook zeker dat het goed zit met de service en klantgerichtheid.

4. Bekijk niet teveel locaties
Gemiddeld bekijken bruidsparen to-be 2,3 trouwlocaties voordat ze een locatie kiezen. Als u naar teveel locaties gaat, zult u door de bomen het bos niet meer zien en wordt kiezen heel erg moeilijk. Maar daarom een shortlist van 2 tot 4 locaties en probeer het hier bij te houden. Op basis van fotos, videos en recensies op het internet zult u al snel tegen een locatie aanloopt die u heel erg aan zal staan. De kans dat tijdens een locatiegesprek alles “klopt” en u met een goed gevoel naar huis gaat, is dan ruimschoots aanwezig.

5. ga op uw gevoel af.
Het allerbelangrijkst voor de keuze van een locatie is dat u op uw gevoel af gaat. De locatie, de omgeving, de prijzen…alles kan kloppen, behalve uw gevoel. Had u geen goed gevoel bij de manager? Zie dan van deze keuze af. De locatie kan heel mooi zijn, maar laat u niet verleiden als de “klik” er niet is. Hij/zij moet de gehele dag in goede banen lijden en als uw gevoel hierover niet klopt, ga dan ergens anders kijken. De locatiemanager moet enthousiast zijn over het feit dat u uw belangrijkste dag in uw leven bij (en met!) hen wil vieren. Vaak merkt u dit al heel snel tijdens een gesprek. Luister dus goed naar uw gevoel.

6. stel gerichte vragen
Stel vragen die voor u van toepassing zijn. Ga niets uit de weg. Voor een goede locatie moet niets te moeilijk zijn en dat moeten zij ook naar u overbrengen. Vraag dus of uw oma toch dat drankje kan krijgen wat niet op de kaart staat…omdat ze dit zo lekker vindt, vooral op zo’n speciale dag. En houd rekening met minder valide personen (hoe komen ze bij de ceremonie op het strand?) of vegetariërs en allergieën.

7. Maak altijd een afspraak voor een locatiegesprek.
Veel locaties zijn eenmanszaken of worden gemanaged door de eigenaren. Vaak heeft een locatie ook nog een andere functie zoals een beachclub, hotel, restaurant, molen of museum. Als u op een drukke zaterdag zomaar langskomt en verwacht dat de locatie alle tijd voor u neemt, dan heeft u dat mis. Het kan dan zomaar zijn dat u een compleet verkeerde indruk krijgt van een locatie. De eigenaar is bijvoorbeeld druk bezig in de bediening en wil u te woord staan, maar is simpelweg druk met andere klanten die in het restaurant zitten. Voorkom dus een teleurstelling en kom niet onverwachts binnen, maar maak altijd een afspraak met de locatie.

Tips om rekening mee te houden:

Plan niet teveel op verschillende locaties.
Daardoor wordt uw bruiloft duurder en zo houdt u maar 1 contactpersoon.

Trouwen op een buitenlocatie.
Bekijk ook hoe het binnen is voor als het slecht weer is en ga eens langs als het slecht weer is.

Vraag naar de algemene voorwaarden
Hier kunnen dingen in staan die u van te voren wilt weten!

Vraag of de locatie een taxi kan regelen
Dit wordt vaak vergeten.

Hoe betrouwbaar is de locatie?
Als u een flinke aanbetaling heeft gedaan, krijgt u deze niet terug bij een failliessement.

Prijzen van drankjes
Als u een prijslijst krijgt, kijk dan of die tijdens (een jaar later?) ook nog steeds hetzelfde zijn.

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties