Trouwen met je eigen kinderen erbij

Heb je kinderen met je huidige partner en gaan jullie elkaar (eindelijk) het ja-woord geven? Of heb je kinderen uit een eerdere relatie en ga je opnieuw trouwen? Bedenk dan van te voren hoe het ook voor de jongsten een leuke en onvergetelijke dag wordt. Laat ze deel uit maken van de huwelijksdag en je hebt zeker weten minder omkijken naar hen. Lees hier onze tips hoe jullie bruiloft een feest voor iedereen wordt.

Het komt steeds vaker voor dat stellen eerst kinderen krijgen en daarna pas trouwen. Ook zijn tweede (of derde) huwelijken met kinderen uit eerdere relaties geen uitzondering. Of het nu gaat om kleine kinderen die veel aandacht vragen of hangende pubers die niet overal zin in hebben en zich het liefst verstoppen, het is belangrijk om juist rekening met de kinderen te houden op deze dag. Lees hier onze tips!

Houdt de ceremonie leuk
Vooral tijdens de officiële ceremonie kan het zeker voor kleine kinderen een opgave zijn om enigszins geïnteresseerd te blijven en keurig stil te zitten. Betrek hen erbij door ze bijvoorbeeld een liedje te laten zingen of een gedichtje voor te laten lezen. Oudere kinderen vinden het leuk om foto’s of filmpjes te maken van binnenkomende gasten en tijdens de ceremonie. Er zijn ook trouwambtenaren die openstaan voor meer betrokkenheid van kinderen, bijvoorbeeld door hen een stuk van de akte voor te laten lezen. Bespreek dat met de betreffende ambtenaar, wie weet welke leuke acties eruit voortkomen!

Mini-you’s
Voor kinderen is een mooie uitdossing op de dag net zo belangrijk als voor jullie als trouwkoppel. Je kunt hen zelf laten kiezen wat ze mooi vinden, maar het is ook bijzonder om de kinderen een vergelijkbare jurk of pak als het bruidspaar aan te trekken en de styling op elkaar af te stemmen. Je dochters haar gestyled in een chique coupe gebeurt niet dagelijks!

Eten voor iedereen
Zijn jullie kinderen al wat ouder? Dan kunnen ze prima mee-eten van het bruiloftsmenu. Voor kleine kinderen kan dat lastig gedrag opleveren waar je juist op deze dag even geen behoefte aan hebt. Bedenk samen met de catering een kindermenu zodat iedereen happy is en geniet van lekkere hapjes of een overheerlijk diner.

Entertain de jeugd
Wanneer er kinderen zijn, en niet alleen die van jullie, kan een beetje entertainment geen kwaad. Als de locatie het toelaat, kun je er overdag bijvoorbeeld voor kiezen een springkussen (met toezicht) te regelen. Ook een poppenkast of een goochelaar zorgt voor de nodige afleiding. Houden jullie ’s avonds een dansfeest? Dan krijgt een coole dj zeker weten ook de jeugd, jong en oud, op de dansvloer.

Zo zijn er allerlei manieren om ervoor te zorgen dat jullie nauwelijks omkijken naar de kinderen hebben en zij zelf voelen dat ze erbij horen en onderdeel van de nieuwe verbintenis zijn. Zorg ook voor veel foto’s van jullie samen met de kinderen om later naar terug te kijken. Hen met naam en toenaam noemen en misschien kort introduceren tijdens de ceremonie zorgt ervoor dat ze er écht bij horen!

Foto: Andrew Gardecki

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties