Webmasterwebmaster

Zo vindt u het snelst een trouwlocatie

Een bruidslocatie vinden is niet makkelijk. Er zijn meer dan 1000 locaties in Nederland waar u kunt trouwen. Uw droomlocatie hiertussen vinden lijkt dan op het vinden van een spelt in een hooiberg.

De combinatie van budget, capaciteit, bereikbaarheid, beschikbaarheid EN nog eens voldoen aan uw ideeën zoals u zichzelf graag ziet trouwen is een flinke zoektocht. De droomlocatie die u voor ogen had blijkt misschien wel compleet buiten uw budget te liggen, of het aantal gasten dat u toch echt bij de ceremonie wilt hebben, blijkt niet voldoende zitplaatsen te bieden. Dan bestaat de kans dat u toch al gauw veel locaties heeft bezocht, maar niet tot het gewenste resultaat komt.

Daarom hebben wij de beste tips op een rijtje gezet om u te helpen in uw zoektocht. Op deze manier komt u redelijk snel uit bij de locatie waar u het liefst uw huwelijk wil voltrekken.

Zorg er voor dat u begint met een voorselectie van de soort locatie waar u het liefst wil trouwen. En bezoek vooral niet te veel locaties. Gemiddeld bezoeken bruidsparen 2,3 locaties.


Een voorselectie kunt u maken op:

soort locatie;


U heeft vast een idee voor uzelf of u altijd in een romantisch kasteel of met de voetjes in het zand op het strand bij een beachclub of strandtent wilde trouwen. Maar er zijn tegenwoordig ook heel veel originele trouwlocaties. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een (oude) fabriek, een historische molen, een schip (tallship!) maar ook veel hotels en restaurants bieden de mogelijkheid tot het afhuren van een deel, of het hele complex. Een voorselectie op soort locatie verkleind direct uw keuze enorm, wat het vinden van de droomlocatie natuurlijk weer een stukje makkelijker maakt.

Budget;

Wilt u een budget bruiloft, of juist een hele uitgebreide bruiloft met alles erop en er aan waar u bereid voor bent om jaren te sparen. Maak die keuze voor uzelf. En vooral; als u een keuze heeft gemaakt, hou uzelf daar ook aan. Het komt maar al te vaak voor dat u gekozen heeft om de bruiloft goedkoop te houden, dat u bij een locatie lekker gemaakt wordt voor toch die dure zaterdag of u ziet op een trouwbeurs zoveel leuke ideeën voorbij komen dat u toch overstag gaat. Wees gewaarschuwd! Als u kiest om uw bruiloft goedkoop te houden dan zult u zeker heel erg veel leuke en originele ideeën voorbij komen. Maar als u eenmaal de keuze heeft gemaakt, hou u zich hier dan aan en houd het geld achter de hand voor die verbouwing van uw huis dat u heel graag wilde, of voor de huwelijksreis die u voor ogen had. Als u zich toch overgeeft aan de verleidingen van een grote bruiloft, dan kunt u hier wellicht later spijt van krijgen. Doe dat dus niet!


Capaciteit;


Het is verstandig om een gastenlijst te maken van al uw vrienden en familie. Bepaal met uw gastenlijst wie u zeker niet wil missen bij de ceremonie. Belangrijk is om een shortlist te maken en zo op het aantal te komen waar de zaal of ceremonieplaats minimaal aan moet voldoen. Zo kunt u, als u uiteindelijk een locatie gevonden heeft, afwegen of u mensen kunt (of moet!) laten afvallen. Maar dan gaat u in ieder geval niet op zoek naar een locatie waar uw minimale aantal gasten niet in zou kunnen.


Thema & extra opties;

Probeer hier concessies in te doen. Als u altijd al een idee had dat u in een bosrijk, sprookjesachtige omgeving in een kasteel wilde trouwen, dan is het erg waarschijnlijk dat u bijvoorbeeld niet met een helikopter kan landen op de binnenplaats. Laat deze eis dan ook vallen en ga eens kijken bij uw droomlocatie voordat u deze van uw shortlist afhaalt. Het is heel goed mogelijk dat deze een hele leuke andere alternatieve manier heeft om uw entree te maken, waar u best mee kunt leven.


Ga op uw gevoel af:

Het allerbelangrijkst is dat u op uw gevoel af gaat. De locatie, de omgeving, de prijzen…alles kan kloppen, behalve uw gevoel. Had u geen goed gevoel bij de manager? Zie dan van deze keuze af. De locatie kan heel mooi zijn, maar laat u niet verleiden als de “klik” er niet is. Hij/zij moet de gehele dag in goede banen lijden en als uw gevoel hierover niet klopt, ga dan ergens anders kijken.

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties