info@corrinep.nl
Corrine PonsenBruidsfotograaf

Het verhaal achter de (winnende) foto


Het verhaal achter de foto

Met een aantal foto’s heb ik awards gewonnen, maar waarom wint de ene bruidsfoto wel een award en de andere niet en hoe zijn die award winnende foto’s nou tot stand gekomen.

Ik wil in dit blog een foto uitlichten die een award heeft gewonnen. Ik ga je vertellen waarom ik deze foto heb ingestuurd en bij welke wedstrijd en ik ga je vertellen hoe ik de foto heb gemaakt en waarom ik die zo heb gemaakt.

Deze keer gaat het om een award winnende bruidsfoto van de trouwringen. Nou eigenlijk is het de verlovingsring van de bruid.

Laten we beginnen bij het begin:
Een bruiloft in Amsterdam met een echt Amsterdams bruidspaar, waar denk je aan bij Amsterdam? fietsen, tulpen, molen. Dat stond allemaal op hun trouwkaart en de fotoshoot hebben we inderdaad bij een molen en tussen de fietsen gedaan. Tulpen speelden een grote rol op deze bruiloft, niet alleen de ceremonie was opgeleukt met prachtige tulpen maar ook bij de tafelschikking waren tulpen te vinden. De bruid had een fantastisch mooie verlovingsring met blauwe saffieren. Haar trouwring vond ze minder belangrijk en minder mooi dan haar verlovingsring.

Tijdens het diner was er een rustig momentje en toen ben ik aan de slag gegaan met de trouwringen en de verlovingsring. Ik heb een tulp van de tafelschikking meegenomen en ik ben met 3 flitsers aan de gang gegaan. Ik heb diverse settings geprobeerd en gefotografeerd, maar uiteindelijk heb ik 1 foto van de verlovingsring op een tulpenblad ingestuurd voor een wedstrijd en daar een award mee gewonnen. Ik ben lid van het AGWPJA en daar is 4 x per jaar een wedstrijd met verschillende categorieën. Toen er een categorie ringdetails bij zat heb ik ingestuurd. De compositie, het licht, de spiegeling en het kleurcontrast maakt voor mij de foto zo mooi.

En gelukkig vond de jury dat ook, het commentaar was: Nice job. The ring really works here and it is supported by a strong graphic with dynamic color.
Alle awards die ik heb gewonnen kan je hier vinden: http://www.corrinep.nl/#home&gallery=422


Met vriendelijke groet,
Creatieve Fotomissies

Corrine Ponsen

www.corrinep.nl

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
uw bruiloft begint bijz bruidslocaties.nl zoek unit duintden locatie in NL. Zoek een bruidslocaties