Trouwringen uitzoeken: 6 tips zodat je voorbereid op pad gaat

Een trouwring kiezen, lijkt misschien een van de vele taken op je huwelijksactielijst. Maar onderschat dit belangrijke moment niet. Want eenmaal begonnen aan de zoektocht naar de perfecte trouwring, zie je opeens door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keuze en er kan zoveel. De tijd van de traditionele, gladde trouwring-die-overal-bij-staat, is allang passé. Lees hier onze tips ter voorbereiding van je zoektocht naar een trouwring. Dan kan die ook weer van je lijstje af.

Een trouwring kies je om de rest van je leven te kunnen dragen. Daar gaan we even van uit. Daarom wil je iets uitzoeken dat jullie ook over 40 jaar of langer nog mooi vinden. Maar hoe doe je dat? Want zoals met zoveel dingen, na een tijd wil je misschien wel eens iets anders


1. Bedenk eerst of jullie het belangrijk vinden dat jullie dezelfde of minimaal bij elkaar passende ringen uitzoeken. Sommige stellen hechten daar nog veel waarde aan, maar we zien steeds vaker dat bruid en bruidegom iets kiezen dat ze mooi vinden en bij hun stijl past. Zo kan de bruid helemaal wegsmelten bij een fijne ring met mooie, glinsterende steentjes en de bruidegom helemaal los gaan op een stoere ring.

2. Zijn jullie een beetje creatief? Dan is het heel bijzonder als jullie zelf je ring ontwerpen en door een edelsmid laten maken. Dan weet je zeker dat je een unieke ring hebt. Begin wel tijdig met nadenken over het ontwerp en een edelsmid inschakelen.

3. Zijn er nog familieringen in omloop? Bijvoorbeeld van grootouders of overleden ouders misschien? Vaak zijn dit ietwat ouderwetse modellen, maar als je toestemming van de rest van de familie hebt deze te gebruiken en aan te passen, dan kun je er een moderne twist aan geven. Dat kan bijvoorbeeld door diamantjes of een steentje toe te voegen.

4. Ook handig om van tevoren te bedenken: willen jullie een gravure erin verwerken? Zo ja, welke? De traditionele trouwdatum en naam of toch iets persoonlijkers? Zoals een koosnaampje, de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of een mooie spreuk. Zolang het maar in de ring past, kan alles.

5. Tja, niet het leukste onderdeel, maar wel belangrijk: wat is jullie budget? Maatwerk, diamanten, het gewicht van de ring. Het kan behoorlijk in de papieren lopen! Bespreek daarom van tevoren wat jullie maximaal uit willen geven, dan kan ook de juwelier jullie op basis daarvan adviseren en behoeden voor een financiële misstap.

6. Tot slot: zorg dat je de toekomstige trouwring uitprobeert aan de juiste hand en vinger. Alle vingers zijn verschillend. Voor degenen die zich afvragen hoe het ook alweer zit: als je niet gelovig bent, dan maakt het niet uit aan welke hand je de ring draagt. Ook niet aan welke vinger, maar de ringvinger is over het algemeen de meest gekozen vinger om de ring aan te dragen. Ben je katholiek? Dan hoort de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. Voor protestanten is dat de rechterhand.

Samengevat, wil je tijd besparen en er zeker van zijn dat de ringen klaar zijn op jullie huwelijksdag, bereid je dan goed voor en begin op tijd!

Foto: kyler kwock

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties