Vier (of zoek) de liefde op Valentijnsdag!

Woensdag 14 februari is het weer zover. Valentijnsdag. De dag dat je los mag gaan op zoetsappige muziek bij een Valentijnsconcert, een uitgebreid Valentijnsdiner of een spannende date. Misschien ga je zelfs wel trouwen! Voor één dag. Of in de Amsterdamse poptempel Paradiso die een dag per jaar omgetoverd wordt tot trouwlocatie. Hoe vier jij dit jaar Valentijnsdag?

Het is net als met Moeder- en Vaderdag. We zijn het hele jaar door moeder, vader of samen met ons lief. En toch is het leuk er die ene dag eens uitgebreid bij stil te staan. En natuurlijk vindt de commercie dat fijn, zoals onze calvinistische inborst tegenwerpt. Maar ach, die moeten toch ook hun dagelijks brood verdienen?

Hoe het begon
Ooit begon het feest van de Heilige Valentijn in de Verenigde Staten als de dag waarop je anoniem je liefdespijlen af kon schieten op die ene waar je al heel lang een oogje op had. Met een kaartje, misschien een bosje bloemen. Het anonieme is eraf. We maken er met z'n allen een liefdesfeest van en geven onze allerliefste een romantisch diner, een massage of een mooi lingeriesetje cadeau. Zie google ‘Tips voor Valentijnsdag’ als je inspiratieloos bent.

Trouwen op Valentijnsdag
Er wordt sowieso veel getrouwd op speciale dagen zoals feestdagen of dagen met een speciale datum. Koning Willem-Alexander en Prinses Máxima trouwden op 02-02-2002. Ook op Valentijnsdag is het druk in de gemeentehuizen en worden er veel huwelijken gesloten. Een andere, minder serieuze, trend is om op Valentijnsdag te trouwen voor een dag. Bij Wed and Walk trouw je nep voor een dag met alles erop en eraan. Zo kun je voelen hoe het is om met je lief in de echt verbonden te zijn. Tip om jouw Valentijn mee te verrassen misschien?

Paradiso als trouwtempel
Het Amsterdamse Paradiso bestaat in 2018 vijftig jaar. Reden om de poptempel voor een dag om te bouwen tot trouwtempel. Overigens was Paradiso ooit een kerkgebouw van de Vrije Gemeente, dus helemaal vreemd is het niet. Tien stellen worden geselecteerd om die dag in het huwelijk te treden met hun eigen ceremonie en receptie. Na afloop vieren ze met elkaar en genodigden gezamenlijk feest.

Chique en klassiek
Ook het Concertgebouw in Amsterdam doet mee met het concert Classics at the Movies. Spannende en meeslepende filmmuziek moet het hart van jou en je geliefde sneller laten kloppen. Zelf verwijzen ze ernaar als ‘knuffelklassiek’. Muziek van Rossini, Bernstein en Offenbachs Can Can. Het concert wordt afgesloten met Ravels Bolero. Zou dat iets te maken hebben met de liefdesscene van Bo Derek in de film 10? Kies je voor een VIP-arrangement, dan geniet je van een diner vooraf en hapjes in de pauze.

Nog geen Valentijn?
Ben je nog op zoek naar je Valentijn dit jaar? Dan is dit het moment je geheime liefde te verrassen. Met een online kaartje of als je wat origineler wilt zijn, met ballonnen, donuts in de vorm van hartjes of een ander creatief idee. Je hoeft er deur niet voor uit, je regelt het allemaal online. Wel zo gemakkelijk.

Wij zeggen dan ook: vier de liefde!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties