Viva Las Vegas! Trouwhoofdstad van de wereld

Wie heeft er stiekem niet eens over gedacht om te trouwen in Las Vegas? Op vakantie naar de VS, leuk kapelletje uitzoeken en binnen een mum van tijd trouwen. Je hoeft niet na te denken over getuigen, de gastenlijst of over het spectaculairste feest ever. Trouwen in the Capital of Marriage is snel, goedkoop en als je wilt, word je door een heuse Elvis-imitator weggegeven. Geen vader of ander familielid voor nodig. Voor degenen die er nieuwsgierig naar zijn of serieus overwegen in Las Vegas te trouwen: lees hier over de mogelijkheden en hoe je ervoor zorgt dat het papiertje ook in Nederland rechtsgeldig is.

Vraag eerst een vergunning aan
Voordat je kunt trouwen in Las Vegas, haal je eerst een Marriage License, een trouwlicentie. Dat doe je bij het Marriage License Bureau aan de Strip, de bekende boulevard in Las Vegas met 7 km hotels en casino’s. Zonder deze licentie kun je niet trouwen. Als je wilt dat je huwelijk in Nederland rechtsgeldig is, ga dan na de inzegening nog even terug naar het Marriage License Bureau met een kopie van het papiertje, voorzien van de handtekening van de trouwambtenaar en vraag om een officiële stempel en een apostille. Daarmee kun je in Nederland je huwelijk geldig laten verklaren bij de gemeente.

Wedding Chapels zijn er in veel smaken
De vergunning heb je. Nu moet je nog bedenken waar je gaat trouwen. Om te beginnen kun je kiezen uit een van de tientallen Wedding Chapels op de Strip. Een van de bekendste is de Graceland Wedding Chapel waar je door Elvis getrouwd wordt en waar je ‘I do’ zegt op de woorden van een Elvis songtekst. Tja…

Misschien toch liever in The Little White Wedding Chapel? Deze is bekend van de sterren die er getrouwd zijn, zoals Michael Jordan die om half 3 ’s nachts met zijn vriendin en gevolg voor kwam rijden om te trouwen. En Britney Spears die binnen twee dagen ook weer gescheiden was. Maar laat je hierdoor vooral niet ontmoedigen!

Je kunt ook trouwen in een van de hotels op de Strip. In het Venetian Hotel bijvoorbeeld word je in een gondel toegezongen door een gondelier en in de echt verbonden. In het Paris Hotel trouw je heel romantisch in de Eifeltoren. Voor een Europeaan behoorlijk hilarisch toch?

Love package, Blue Hawaii, Biker Special. Kies er een!
Naast de vele kapelletjes waar je uit kunt kiezen, maak je ook nog een keuze hoe je de inzegening in wilt richten. Dat varieert van een Sign & Go voor nog geen $ 50, zonder ceremonie en ringen en waarbij je alleen je handtekening zet, tot uitgebreide pakketten met fotoshoots, een taart, kledinghuur en noem maar op. Ook een getuige kan geregeld worden. Die bedragen lopen uiteraard op tot meer dan duizenden euro’s.

Wil je het echt bont maken, trouw je in een fastfoodrestaurant en eet je na afloop een lekkere pannenkoek of hamburger. Oh my god! En voor de avonturiers onder ons, al eens nagedacht over trouwen in een helikopter? Of in de woestijn vlakbij Las Vegas? No problem! Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan.

Je kunt je afvragen of je trouwen op deze manier serieus moet nemen. Met een ring van nog geen $20 in de echt verbonden worden op een plek die je net voor het eerst hebt gezien en waar je bijna een nummertje moet trekken om aan de beurt te komen. Romantisch is het misschien niet, maar memorabel zeker wel!

Foto: Graceland Wedding Chapel

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties