Waarom trouwen in de winter leuk is!

Zomerbruiloften zijn nu eenmaal populair. Ervan uitgaande dat het mooi weer is, heb je het niet koud in je feestelijke jurk, vindt het feest buiten plaats en zorgen de zonnestralen sowieso al voor een fijne sfeer. Hebben jullie concrete trouwplannen? Dan hoef je niet per se tot de volgende zomer te wachten, want de winter kan ook heel knus zijn en voor een intieme sfeer zorgen tijdens je bruiloft. Lees hier waarom je wat ons betreft juist in de winter moet trouwen!

Een winterse bruiloft vraagt om een compleet andere organisatie dan een huwelijksfeest in de zomer. Wij zetten hieronder op een rijtje waar je aan moet denken en wat tegelijkertijd voor de extra sjeu zorgt.

Bolero en boots: het is niet nodig om in de winter over te gaan op een hooggesloten jurk en lang mouwen. Ook in de winter draag je een mooie bruidsjurk die best open en bloot mag zijn. Alleen draag je er voor buiten iets overheen. En daar kun je nu net heel creatief mee zijn! Van een chique nepbont bolero tot een stoer jasje met ludiek opschrift of een charmant vestje. Als er sneeuw ligt en je de fotoshoot buiten doet of als je toch een stuk moet lopen, ga dan op zoek naar een paar charmante boots die bij je jurk passen. Eenmaal binnen trek je je pumps gewoon weer aan!

Kampvuursfeertje: knetterend haardvuur, vuurkorven, kaarsen, plaids, lampionnen, fakkels en ga zo maar door. Je kunt niet om de romantiek heen met deze knusse verlichting. Ook de aankleding van de tafels en de feestzaal bijvoorbeeld, doe je met warme, winterse kleuren als bruin, rood en groen.
Erwtensoep en chocolademelk: dat dan misschien niet. Maar er zijn heerlijke winterse gerechten voor je huwelijksfeest. Denk aan wild of, heel gedurfd, toch een stamppot. Maar ook een kaasfondue draagt bij aan gezelligheid. Als het echt koud is, is de geur alleen al van glühwein een sfeermaker. Kortom, het mag lekker kruidig en stevig zijn om de kou te weren.

Winterwonderland als locatie: bij zo’n winterse binnenbruiloft hoort natuurlijk een mooie locatie. Een mysterieus kasteel of een jachthuis midden in de natuur bijvoorbeeld. De meeste gasten zullen zoveel mogelijk binnen blijven, dus het is van belang dat de locatie veel sfeer en gezelligheid ademt. Er zijn locaties met een wintertuin zodat je het buitengevoel houdt. Maar vooral open haarden en mooie kamers waar je lange tafels voor het diner neer kunt zetten, zorgen voor de juiste sfeer.

Mochten jullie nog dit jaar willen trouwen? Overweeg dan om deze winter in het huwelijksbootje te stappen. Deze periode is nou eenmaal minder populair en het vinden van een geschikte locatie zal daarom niet al teveel probleem opleveren. Beetje warm geworden van deze winterse sferen? Wij zouden het wel weten!

Foto: Amie Fedora

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties