Wat doe je als het regent tijdens je zomerse bruiloft?

Jullie trouwdatum hebben jullie met opzet in de zomer gepland, zodat je niet bibberend in je trouwjurk rondloopt. De gasten verschijnen in vrolijke zomerkleding op de buitenbruiloft. Dan is het toch wel heel erg jammer dat net op jullie trouwdag het weer niet mee lijkt te werken en de regen regelrecht met bakken uit de lucht valt. Dat kan zomaar gebeuren in Nederland. Wat doe je? Het feest naar een andere datum verplaatsen? Geen optie. Beter is het om voorbereid te zijn op eventuele regen. Wij geven je vast wat tips.

Liever heb je geen regen op jouw huwelijksdag. Zelfs als het feest grotendeels binnen plaatsvindt, geven de meeste bruidsparen de voorkeur aan een droge, zonnige dag. Toch kun je ook van een regenachtige trouwdag iets leuks maken. In ieder geval raden we je aan voorbereidingen te treffen voor een eventuele natte dag.

Zorg voor een knusse tent. Er zijn trouwlocaties die voorzieningen hebben voor slecht weer zoals een binnenlocatie of een overkapping. Mocht dat niet zo zijn, regel dan zelf vast een alternatief. Als de ochtend van je huwelijk de weersverwachtingen regen voorspellen, laat dan bijvoorbeeld een tent vast opzetten zodat het feest niet in het water valt. Tenten zijn er in diverse stijlen. Je kunt kiezen voor een dichte tent, maar ook voor een transparante of een met open zijkanten. Hoe dan ook: een tent doet niets af aan de gezellige sfeer.

Voorzie je gasten van regenkleding en paraplu’s. Zorg dat je voor je gasten een berg paraplu’s bij de hand hebt. Je gasten zullen er blij mee zijn en je kunt het zelfs gebruiken om leuke, gezellige foto’s mee te maken. Als er grote hoosbuien verwacht worden, kun je overwegen transparante regencapes te verzorgen. Deze beschermen tegen de regen, houden de kleding netjes en je ziet nog steeds de mooie outfits.

Hippe regenlaarzen. Was je van plan je hakken later op de avond te vervangen door sneakers? Overweeg dan eens om bij slecht weer leuk gekleurde regenlaarzen aan te trekken. Je schoenen houd je netjes en wie weet zet je een nieuwe trend! Je kunt er ook voor kiezen wat extra sets regenlaarzen voor je gasten aan te schaffen.

Gebruik de regen voor je foto’s. In plaats van de regen als een negatief element te zien, kun je er ook mee spelen. Foto’s met jullie als bruidspaar of gasten onder paraplu’s, ziet er gezellig uit en maakt foto’s speels. De natuur om jullie heen krijgt van de regen een extra frisse kleur. En heb je inderdaad die regenlaarzen aan? Dan heb je gegarandeerd kleurrijke foto’s!

Last but not least: regen brengt geluk. Volgens de Italianen brengt regen geluk. Ze gebruiken er de uitdrukking Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’ (een natte bruid, een gelukkige bruid) voor. En wie weet, verschijnt er ook nog een regenboog. Dat is dan dubbel geluk!

Je organiseert je bruiloft niet voor niets in de zomer. Maar mocht het toch komen tot zo’n typische Nederlandse druilige dag? Niet getreurd en maak er wat van met bovenstaande tips. Bereid je voor, gebruik de regen en we garanderen je een fantastische dag!

Foto: Claudia Gabriela Marques

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties