Wat is de beste trouwlocatie van Nederland?

Zoveel trouwlocaties, zoveel keus. Als je gaat trouwen, dan komt er best veel op je af. De trouwlocatie uitzoeken is een van de dingen die je te doen staat. Leuk, maar je weet misschien niet waar te beginnen. Er zijn immers zoveel locaties waar jullie kunnen trouwen…

Vijf toplocaties

Je kunt bijvoorbeeld beginnen door na te gaan welke locaties in de prijzen zijn gevallen. Elk jaar op Valentijnsdag reikt Toptrouwlocaties een award uit aan de locatie waar de meeste stellen zijn getrouwd. In dit artikel zetten we de laatste vijf toplocaties op een rijtje. Wellicht zit hier de locatie van je dromen bij. Anders kun je in ieder geval inspiratie opdoen en ontdekken over wat jou aanspreekt. Op die manier heb je in ieder geval een startpunt om de zoektocht naar jouw eigen toplocatie te beginnen.

Trouwlocatie van het Jaar 2016: Kasteel Montfoort (Montfoort)

Een kasteel die de prijs krijgt is niet verrassend. Zeven van de tien meest populaire trouwlocaties zijn namelijk een kasteel of landgoed. Deze categorie is dus erg in trek.

Toch heeft Kasteel Montfoort de award niet toevallig gewonnen. Het bouwwerk heeft een rijke geschiedenis en monumentale vertrekken waar de authentieke ambiance nog altijd aanwezig is. Al in 1163 begon de bouw van het kasteel. De eeuwen daarna heeft het kasteel een noemenswaardige rol gespeeld in de geschiedenis. Nu staat de kasteelheer, bedrijfsleider en chef kok klaar om elke trouwdag meer dan geslaagd te maken. De beoordelingen op de eigen website en op sites over top trouwlocaties zijn dan ook eigenlijk alleen maar vol lof.

Trouwlocatie van het Jaar 2015: Landgoed Waterland (Velsen-Zuid)

Ook in dit jaar waren landgoederen populair. Landgoed Waterland ligt op slechts vijftien minuten afstand van Amsterdam. Deze populaire locatie werd tweede in 2014. Landgoed Waterland is een monumentaal landhuis uit de 18e eeuw en heeft een uiterst romantische uitstraling. Ook is er een Engelse tuin met mooie vijvers. Mede-eigenaar van deze locatie wil het bruidspaar en hun gasten zich laten thuis voelen op het landgoed. Naar eigen zeggen krijg je hier dan ook het gevoel dat het landgoed jouw huis is, voor een dag.

Trouwlocatie van het Jaar 2014: Finley het Witte Huis (Nieuw-Loosdrecht)

In dit jaar was het geen kasteel of landgoed die zich de meest populaire trouwlocatie van het jaar mocht noemen. Finley het Witte Huis is een designvilla, compleet met rieten dak, buitenterras en prachtig uitzicht over het water. Het is recent verbouwd en in een nieuw jasje gestoken. Het interieur is hip, modern en romantisch. Deze locatie stond op de derde plek in 2013. Trouwen in een villa? Het kan!

Trouwlocatie van het Jaar 2013: Green Village (Nieuwegein)

Zijn jullie niet op zoek naar de grandeur van een kasteel, landgoed of villa? Misschien is een voormalige boerderij zoals de Green Village iets voor jullie. Hier kunnen jullie bij mooi weer elkaar het ja-woord geven onder een appelboom. Bij slecht weer kunnen jullie dat doen in een van de sfeervolle ruimtes in de boerderij.

Trouwlocatie van het Jaar 2012: Finley het Witte Huis

Ook in 2012 was Finley het Witte Huis de prijswinnaar. Het is dus overduidelijk een schitterende trouwlocatie. Wisten jullie dat jullie bij deze trouwlocatie de entree kunnen maken per boot? Zie je je het al voor je?

Geïnspireerd geraakt?

Welke soort locatie spreekt jullie het meeste aan? Het historische van een kasteel, het romantische van een landgoed, het hippe van een villa of juist het authentieke van een boerderij... De locatie bepaalt voor een groot deel de sfeer op jullie grote dag. We hopen dat jullie geholpen zijn en nu beter weten naar welk type locatie jullie verder kunnen zoeken. Veel plezier en succes gewenst!

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties