Houd je van stoer? Overweeg een industriële bruiloft!

De industriële trend zien we overal. Betonkleuren in huis, zichtbare afvoerbuizen. Ook ruwe, afgebladderde muren doen het goed. Hoe ongelikter, hoe beter! Denk aan de Fabrique in Utrecht of de Kromhouthal in Amsterdam. Hetzelfde geldt ook voor trouwlocaties. Stoer mag ook tijdens het huwelijksfeest en deze industriële trend geeft eindeloos veel mogelijkheden. Lees meer over industrieel trouwen!

Bij traditionele bruiloften is de dag tot in de puntjes geregeld op een sfeervolle locatie waar jullie in je chique jurk en pak niet uit de toon vallen. Denk aan een romantisch kasteel, chique hotel of klassiek landhuis. Zijn jullie op zoek naar iets anders dat eerder valt in de categorie ‘stoer’? Overweeg dan je huwelijksfeest te vieren op een industriële locatie. Je weet wel, een oude fabriekshal, film- of pakhuis. Vaak rijksmonumenten die opgeknapt zijn en de oude constructie en details in ere hebben gehouden. Als je erdoorheen loopt, kun je je een klein beetje voorstellen hoe het er vroeger was.

Industriële trouwlocaties
Ook voor huwelijksfeesten worden industriële locaties aangeboden. Kijk eens naar het oude havengebouw de Vertrekhal in Rotterdam of de voormalige fabriek Lokaal 55 in Sneek. Bakstenen muren, houten balken, veel staal en beton en buizen langs de wanden. Een industriële ruimte heeft van zichzelf al sfeer! De trend moet natuurlijk wel bij jullie als stel passen, maar het mooie van deze stoere omgeving is dat je er alle kanten mee op kunt. Wil je in dezelfde ambiance doorgaan? Kleed de ruimte dan verder aan met bijvoorbeeld peertjes als verlichting. Een mooie slinger met deze lampjes geeft veel sfeer. Maar ook felle neonverlichting past bij deze trend.

Maak gebruik van de ruimte
Veel van deze oude gebouwen zijn ruim van opzet. Het voordeel daarvan is dat je die ruimte goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door er een meters lange tafel neer te zetten waar alle gasten bij elkaar aan een lange tafel zitten. Hoe gezellig is dat! In diezelfde ruimte of, als je dat teveel geluid vindt in een aparte zaal, is een dansvloertje neergelegd en draait de dj muziek. Je gasten gaan gegarandeerd los in zo’n informele omgeving. En wil je ook op deze locatie de trouwgelofte afleggen? Dat kan natuurlijk prima met een paar rijen coole klapstoeltjes voor de gasten die later weer snel zijn weggehaald voor het spetterende feest.

Kleed de ruimte aan helemaal zoals je zelf wilt
Het leuke van een industriële ruimte is dat je deze helemaal naar wens in kunt richten. Ga door in de trend zoals we hierboven al zeiden. Of wil je juist een contrast creëren? Kleed de ruimte dan aan met rustige kleuren en stoffen meubels voor een klassieke touch. Wat een stoere ruimte ook goed doet, is veel bloemen en kaarsen.

Mooie plaatjes!
Een oud en antiek gebouw met alle details levert natuurlijk ook de mooiste plaatjes op tijdens de ceremonie en het feest, maar ook voor jullie trouwshoot. Het oude hout, de bakstenen, ze zorgen voor mooie en sfeervolle achtergronden.

Kortom, ben je nog op zoek naar een trouwlocatie- of thema? Laat je niet weerhouden en overweeg dan eens een stoere locatie!

Foto: Craig Paterson

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties