melanie
MèlanieBlogger (& bruid to-be)

Trouwen in een kasteel

Tegenwoordig mag er bijna overal wel in Nederland getrouwd worden, heb je bijvoorbeeld een mooie achtertuin en wil je daarheel graag trouwen dan kan dat zeker. Alleen moet dit wel bij de gemeente aangevraagd worden. Naast je eigen achtertuin zijn er natuurlijk ook nog hele mooie verborgen plekjes in ons land. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige kastelen en landhuizen, mooie beachclubs of hotels. Locaties waar je niet alleen je bruiloft kan houden, maar ook waar je gelijk de huwelijksceremonie laat plaats vinden. Kijk ook wel even of deze aangesloten zijn als bruidslocatie, anders moet je ook dit weer aanvragen bij de gemeente. Maar hoe ideaal is het om alles op een locatie plaats te laten vinden. Ik ga jullie elke week een ander voorbeeld geven, deze week dus het kasteel.

De locatie
In een schitterend kasteel trouwen wie wil dat nou niet? Gehuld in een mooie trouwjurk en je prince charming aan je zij, word het prinsessengevoel compleet gemaakt door in een kasteel te trouwen. Trouwen in een kasteel geeft een romantisch en een exclusief gevoel. Doordat het in oude stijl is en er vaak grote details aanwezig zijn, bijvoorbeeld een lange statige trap voor een geweldige entree, hoge plafonds, een mooie grote kroonluchter, lange tafels etc... Ook kun je prachtige foto’s maken in de kasteeltuinen, deze zijn netjes onderhouden en in het voojaar/zomer is alles mooi groen en staan de bomen en struiken mooi in bloei.Decoraties
Een kasteel heeft van zichzelf al een mooie romantische sfeer, dus zou ik zelf niet al te veel veranderen of toevoegen. Vraag wel even van te voren of er überhaupt wat veranderd mag worden, niet iedereen wil dat namelijk. Plaast als het mag wat mooie planten en/of bloemen toe, zet wat kandalaren neer en plaats buiten bij de ingang van het kasteel een aantal vuurkoven of fakkels voor extra sfeer en gezelligheid bij aankomst van de gasten.

Verschillende kastelen
Hieronder heb ik een rijtje geplaatst van een aantal prachtige kastelen in Nederland, deze staan ook allemaal geregistreerd als officiële trouwlocatie.

Slot loevestijn in Poederoijen
Kasteel de Haar in Haarzuilens
Kasteel de Wittenburg inWassenaar
Kasteel Coevorden in Coevorden
Château Neercanne in Maastricht
Het Muiderslot in Muiden
Slot Moermond in Renesse
Kasteel Keukenhof in Lisse
Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties