Bijzondere kastelen voor je trouwfeest in Nederland

Misschien denk je bij een kasteel als trouwlocatie niet in de eerste plaats aan Nederland. Het is eerder een land als Frankrijk dat bekend staat om zijn oude en goed bewaarde chateaus. Toch zijn er ook in Nederland prachtige kastelen die voor een onvergetelijk trouwfeest zorgen. Je beleeft er niet alleen een mooi feest, de locatie is ook nog eens praktisch: bij mooi weer ontvang je je gasten buiten en bij slecht weer vertrek je lekker naar binnen. Lees meer over kastelen als bruidslocatie.

De magie van een kasteel
Trouwen in een kasteel heeft iets betoverends. In de eeuwenoude gebouwen ligt zoveel historie verscholen, dat alleen al dat gevoel voor een bijzondere ervaring zorgt. De strijden die er gestreden werden, de huwelijken die er gesloten werden tussen prinsen en prinsessen, baronnen en baronessen, de geschiedenis van kastelen gaat vaak eeuwen terug. Bovendien zijn ze bijna altijd prachtig gelegen temidden van bossen en de natuur. Ook een grote kasteeltuin waar je gerust een lange wandeling in kunt maken, ontbreekt meestal niet.

Kastelen als trouwlocaties in Nederland
Lijkt het jou wat om in een kasteel te trouwen? Bij Bruidslocaties vind je de mooiste kastelen in heel Nederland voor jouw trouwfeest. De pareltjes van ons land waarvan je het bestaan misschien niet eens afwist. Op onze website vind je een uitgebreide selectie kastelen voor een onvergetelijke bruiloft. We lichten er hier vast een paar uit voor je.

Kasteel Engelenburg in Brummen is een prachtig gelegen landgoed. Een grote vijver zorgt voor een mooi decor en de klassiek en sfeervol ingerichte kamers maken indruk. Maak het kasteelfeest compleet en laat je voorrijden in een heuse koets!

In Kasteel Heeswijk in Heeswijk Dinther herleef je de riddertijd, compleet met een klein torentje en een brug over het water naar de grote toegangspoort. Dit karakteristieke, historische monument is een burcht die midden in de bossen ligt. In de Keldergewelven en het Koetshuis ontvang je je gasten.

Zoek je een locatie waar je een hele dag met je gasten doorbrengt? Dan is Buitenplaats Amerongen in Amerongen dé plek voor jullie. Deze buitenplaats bestaat uit maar liefst meerdere gebouwen, uitgestrekte gazons, gezellige grachten, prachtige rozentuinen en natuurlijke een oprijlaan. Je kunt er binnen of buiten je feest vieren, een prachtige fotosessie houden, heerlijk eten en een spetterend huwelijksfeest vieren.

Voor een iets ingetogenere maar bijzonder intieme en sfeervolle locatie, kijk eens naar Kasteel Huize Scherpenzeel. Een charmant 16de eeuws kasteeltje temidden van zes hectare bos en uitgestrekte gazons alwaar je je huwelijksinzegening buiten kunt vieren. Hoe romantisch, die witte stoeltjes en loper op het groene gras met je dierbaren om je heen.

Dit is maar een kleine selectie uit het bijzondere aanbod kastelen en landgoederen in Nederland voor je mooiste trouwfeest. Op onze website kun je op je gemak alle mogelijke bruidslocaties bekijken en ontdekken wat bij jullie past. Kies je een van deze locaties, dan weet je zeker dat je je gasten trakteert op een ongelofelijk sfeervolle en charmante locatie.

Foto: Kasteel Wijenburg

Plaats een reactie!

  •  

    Wees de eerste met een reactie!

Blog & nieuws

Meer nieuws
Uw bruiloft begint bij bruidlocaties.nl zoek uit duizende locaties in NL. Zoek een bruidslocaties